Elin startade Barnrättsbyrån som kämpar för barn och ungdomars mänskliga rättigheter, Arkan startade Right 2 Choose som utbildar kring tvångsäktenskap och rätten att själv få välja sitt liv. Catharina och Monica startade Randiga Huset som stöttar sörjande barn som har förlorat en nära anhörig i dödsfall. Nu hoppas de kunna inspirera andra att våga förverkliga sin idé.

– Med årets kampanj vill vi visa verkliga situationer som barn har befunnit sig i men lyckats ta sig ur, tack vare att våra sociala entreprenörer har förverkligat sina idéer. Vi hoppas att detta ska inspirera andra att våga tro på sina egna idéer och ansöka till oss för att få stöd i att gå från idé till verklighet” - säger Natalie Engdahl, Sverigechef på Reach for Change.

De som antas till Reach for Change’s inkubatorprogram 2017 får upp till fem års rådgivning från några av näringslivets skarpaste hjärnor, finansiering och tillgång till ett stort globalt nätverk.

Kampanjen startar den 12 januari och kommer att gå i print, TV, radio, på tunnelbanan och bussar samt i social media.

– Vi vet att en person kan göra stor skillnad. Någon med sann passion och entreprenörsanda som sett ett samhällsproblem för barn – och har en innovativ idé som kan lösa det. Syftet med Reach for Change’s inkubatorprogram är att möjliggöra för dessa personer att kunna fokusera fullt ut på sin idé, få den att växa, utvecklas och hjälpa så många barn som möjligt” - fortsätter Natalie Engdahl.

Läs även: 9 sätt att forma ditt barn till en ledare

Om de sociala entreprenörerna:

Catharina Richter och Monica Nanni, Randiga Huset
Randiga Huset är en ideell verksamhet med syftet att ge stöd till barn och familjer som har eller kommer att förlora en viktig person i dödsfall. Utöver stödverksamheten arbetar Randiga Huset med utbildning och fortbildning inom kommuner, landsting och privat sektor för att öka kunskapen om barns sorg och deras behov.

Arkan Asaad, Right 2 Choose
Right 2 Choose är en riksorganisation som utbildar kring tvångsäktenskap, mänskliga rättigheter och rätten att själv få välja sitt liv. Genom framtagna utbildningsmaterial, föreläsningar, ambassadörer och kulturella aktiviteter vill vi engagera barn, unga och yrkesverksamma kring dessa ämnen och uppmana till reflektion, dialog och kunskapsutveckling. Arkan är även vinnare av ”Child 10 Awards” 2015.

Elin Wernquist, Barnrättsbyrån
Barnrättsbyrån är Sveriges första öppna verksamhet som arbetar med barns rättigheter och erbjuder enskilda barn och unga socialt och juridiskt stöd, råd och praktisk hjälp. Elin är även vinnare av ”Child 10 Awards” 2015.

Om Reach for Change

Vi identifierar och stöttar Change Leaders – lokala sociala entreprenörer med idéer som gör livet bättre för barn. Genom oss får tillgång till professionell rådgivning, finansiering och ett globalt nätverk – så idéerna kan växa och göra systematisk och hållbar skillnad för så många barn som möjligt. Reach for Change är en ideell organisation som startade upp i Sverige 2010 av Kinnevikgruppen och Sara Damber.

För mer information kontakta:
Natalie Engdahl
Sverigechef, Reach for Change
[email protected]
+46 (0)70 766 88 82

Mer om ämnet: Framgångsrika barn har föräldrar som lär dem denna 4-stegsprocess


0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.