Vad innebär det att vara entreprenör och driva flera verksamheter samtidigt - hur hinner, orkar och lyckas man? Serieentreprenören Filip Larsson tipsar om hur du når framgång med flera bolag.

Malmöbaserade Filip har varit involverad i olika verksamheter sedan 14 års ålder och driver idag ett antal företag.

- Min främsta drivkraft är frihet, säger han och hänvisar till hur han idag, vid 28 års ålder, framgångsrikt startat företag efter företag.

Relaterat: Mark Cubans 12 tips för nya företagare

Filip Larsson

Idag lägger han främst fokus vid fototjänsten Photago.

- Jag upptäckte genom att jag själv under en period gick på många bröllop att det fanns ett behov av att samla allas bilder från speciella tillfällen.

Med Photago skickar man in bilderna som sammanställs till ett album, så att alla får tillgång till varandras bilder.

Filip har satsat mycket på företag rörande internet, men driver också verksamheter inom en rad olika branscher.

- Det krävs inte nödvändigtvis att man nischar sig som företagare. Jag satsar gärna inom olika branscher och följer inte gemene mans råd om att det är bättre med ett snävare fokus. Det finns aldrig ett facit eller någon garanti för framgång!

Tips: Så når du framgång som serieentreprenör

1. Skaffa dig stora drömmar. Det är först när du vet exakt vad du letar efter som du kommer hitta det. Var så specifik som möjligt!
2. Våga göra fel. Ta steget och lös de eventuella problem som kommer efterhand.
3. Ta råd i huvudsak från personer som gjort resan du är på väg att göra.
4. Anställ så snabbt det går. Om du inte har råd att anställa så behöver du förändra något du gör.
5. Om du satsar på att bli en parallellentreprenör, se till att det första bolaget är lönsamt innan du startar nästa. Det kommer kanske att ta tid, men ekonomiskt kan det sluta i katastrof om du inte har koll på läget innan du kastar dig in i något nytt.

Foto Sven-Erik Bengtsson

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

1 kommentarer
Jan Sten
2012-12-20 08:14
Det är intressant det här med "mångfaldsföretagande". Jag ser klart bland unga i Finland att det blir vanligare att man är med i många företag som startas upp. Ett kan vara kläder, medan det andra är video och så har man ett band där vid sidan om. Jag är inte säker på att det här är den rätta vägen att grunda något som ska bli stort, men jag tror det är en bra väg att lära sig om entreprenörskap. Kanske är det så att många bäckar små en dag blir en stor å. Framtiden får utvisa det. Följer med nyfikenhet utvecklingen på den här fronten. Se mer...
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.