Hampus BergqvistJag vet hur det är att driva företag. Jag har gjort det många gånger i olika varianter. Allt ifrån ett eventbolag i 18-års ålder till senast ett webutvecklingsbolag med världsherravälde som mål.

Det finns många olika faktorer som avgör hur framgångsrikt du och ditt företag kommer att bli och det kan vara svårt att veta vart man ska börja. Massive action är nyckeln till framgång och jag vet hur svårt det är att prioritera. Troligtvis sitter du med 1000 idéer på saker som eventuellt kan få företaget att lyfta eller så är det helt tomt i skallen.

Du kan vara lugn. Jag har en princip som jag stötte på för ett år sedan och som har fått min framgång att explodera den senaste tiden. Principen är enkel och om du börjar använda den helhjärtat så utlovas massiva resultat. Principen lyder:

Gör alltid det du är mest rädd för. That's it.

”Varför ska jag göra det jag är rädd för?”

Det du är mest rädd för är starkt kopplat till vad som faktiskt kommer att ta dig till den framgången du förtjänar.

Det finns två huvudanledningar till detta.

För det första så växer du som person av att göra saker du är rädd för. Du har säkert hört utrycker ”Get out of your comfort zone” och det är precis vad du måste göra. Läs mer om din Comfort Zone här.

Den andra anledningen är inte lika självklar men ack så avgörande. Eftersom nästan alla människor delar samma rädslor så blir du automatiskt en vinnare genom att utmana och övervinna dem. Du gör då det som ingen annan vågar och det sätter dig i en position utan konkurrens. Detta fungerar extra bra i Sverige då vi är en ganska mesig nation.

Hur jag har använt denna princip

Jag startade min blogg om personlig framgång nu i augusti 2012 med målet att föreläsa och med tiden släppa en bok om framgång. Jag var nervös över att starta en blogg och börja skriva om det jag lever för. ”Vad ska folk säga”.

Genom att uppmärksamma min rädsla så förstod jag att det är en blogg som måste startas. Nu skriver jag varje måndag för många tusen läsare. Jag fick dessutom min första föreläsningsbokning och ska spå på scen den 22 maj. Allt som ett resultat av att göra det som skrämde mig mest.

Att prioritera blev helt plötsligt enkelt

Tänk efter. Kommer du få mest resultat i ditt företag genom att finjustera en redan snygg powerpointpresentation eller faktiskt plocka upp luren och ringa några helhjärtade säljsamtal?

Det är dags att byta fokus. Istället för att undvika det du är rädd för, se till att identifiera det som gör dig mest rädd och satsa på just det!

Detta är den absolut mest steroidladdade metoden att lyckas med ditt företag. Sätt dig ner, tänk på vilken aktivitet i företaget som gör dig mest vettskrämd och kör 100 % på just det! Enorma resultat utlovas.

Lycka till!

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
1 kommentarer
2015-08-08 10:10
Bra skrivet Hampus !
Jag gillar ditt tänk. Fortsätt så . vad är din bloggadress ?
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.