Vad är ett lagerbolag?

Ett lagerbolag är ett nyregistrerat, tomt aktiebolag som det inte bedrivits någon verksamhet i. Bolaget har helt enkelt skapats för att säljas vidare av ett ombud till Bolagsverket – till exempel Fortnox.

Alla lagerbolag har ett unikt organisationsnummer, i och med att bolagen redan är registrerade, och de följer samma regler som alla andra aktiebolag. Det betyder att du måste ha minst 25 000 kronor i aktiekapital. Fortnox har alltid de fyra vanligaste räkenskapsåren i lager, med 25 000 eller 50 000 kronor i aktiekapital.

Fördelar med att köpa ett lagerbolag

Du kommer igång med din verksamhet snabbare än om du själv registrerar ett nytt aktiebolag. När vi skickar ditt ärende till Bolagsverket får du en generalfullmakt som ger dig rätt att företräda bolaget under tiden som ärendet är hos Bolagsverket. Du slipper med andra ord vänta på Bolagsverkets handläggningstid. Du får organisationsnumret och bolagshandlingar inom två timmar för att kunna öppna ett företagskonto på banken och sätta in ditt aktiekapital.

Förutom att spara tid får du även hjälp med att skicka in alla dokument till Bolagsverket. Fortnox har fri support och hjälper dig med ärendet fram till att allt är färdigt. Med populära tilläggstjänster kan du få hjälp med att registrera verklig huvudman samt registrera bolaget för till exempel F-skatt och moms.

Hitta fler guider och hjälpmedel om hur du startar företag här

Hjälp genom hela processen

Du beställer enkelt ditt nya aktiebolag helt digitalt hos Fortnox. Du behöver uppge verksamhetsbeskrivning, namnförslag på bolaget och personuppgifter för ägare samt styrelse. Därefter får du bolagshandlingarna och en bankfullmakt skickade till dig. När du har signerat handlingarna, satt in aktiekapitalet på banken och betalat fakturan – då är bolaget ditt.

När du beställer ditt bolag hos Fortnox får du alltid en digital bolagspärm där alla viktiga dokument samlas. Men även en digital aktiebok.

– Det ska vara enkelt att starta och komma igång med ditt bolag. Därför hjälper vi dig genom hela processen, säger Mikaela Berglund, Business Development Manager på Fortnox.

Mer om Fortnox Lagerbolag

  • Organisationsnummer och bolagshandlingar inom två timmar
  • Aktiekapital från 25 000 kr (bekostas av beställaren)
  • 2 495 kr för lagerbolag (exkl moms och Bolagsverkets avgifter)
  • Fortnox program för bokföring och fakturering ingår kostnadsfritt i sex månader
  • Flera populära tilläggstjänster, till exempel registrering av verklig huvudman
  • Fri support om du behöver hjälp med din beställning

Starta företag med Fortnox

Oavsett om du fortfarande funderar och vill veta mer. Eller faktiskt är redo att ta klivet. Skaffa dig ett företagsliv på fortnox.se

Kom igång med ditt företag här

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.