Här är några tankar om bla ledarskap, marknadsföring och kundservice som förhoppninsvis utmanar och uppmuntrar till att affärsutveckla ditt företag.

Försäljning

- E-handeln har dubblat sig igen. 80 % av svenskarna kommer att handla på nätet inom sex månader. Har du en plan för detta?

- E-handel har du säkert hört talas om. Men har du hört talas om M-handel och F-Handel?
M-handel är handel via mobilen och F-handel är handel via Facebook. Är detta något att bry sig om? På alla hjärtans dag sålde Interflora fler virtuella rosor än verkliga rosor så kanske ska du lära dig mer om M-handel och F-handel?

Ledarskap

- Ebbinghaus glömskekurva. Kommer du ihåg den? Kanske inte så konstigt eftersom den handlar om människans dåliga minne. I genomsnitt kommer vi bara ihåg 1 % efter en veckas tid. Tänk därför på att påminna och träna ofta på det du vill bli bra på! Ebbingshaus glömskekurva klassas som 1900-talets mest bortglömda fynd.

Rekrytering

- 80 % är beredda att ljuga på en anställningsintervju. För att underlätta all rekrytering har jag tagit fram hundratals bra intervjufrågor som du kan ladda ned helt gratis på min hemsida. Att att referenser för bättre rekrytering är med viktigt.

Marknadsföring

- Är det högsta kvalité som är viktigast i marknadsföring? Nej visar svensk forskning av Johan Anselmsson. Autenticitet och ”sense of belonging” är viktigare.

- Har du testat try & buy? Dvs låta kunderna testa dina varor eller tjänster. Blocket lät alla kunder testa gratis i fem år innan de började ta betalt. Idag är de ett av Sveriges lönsammaste företag.

Kundservice

- Vad kommer du att tänka på om jag skriver Jaws? Jaws är ett översättningsprogram för hemsidor så att synskadade kan lyssna på din hemsida.
Var det något du kände till? Är det ett verktyg som  er hemsida är anpassad för? Hur många synskadade finns det i Sverige då? Jo, det finns 175 000 stycken. De är extra intresserade av att handla på nätet eftersom det är ganska komplicerat att komma ut med färdtjänst och ledsagare. Till exempel har H&M konstruerat sin hemsida så att Jaws inte kan tolka informationen dvs inte läsa upp den vilket gör att en synskadad inte kan handla på H&M på nätet. Trist men sant!

- Om inte kunderna kommer till dig så får du komma till kunderna. På stränderna i turistorten Benidorm i Spanien finns ”Biblioplayor” dvs bibliotek på stranden där du kan låna böcker, barnböcker och magasin. Hur kan ditt företag komma till kunderna?

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.