Jag har precis börjat sälja online med en leverantör från kina och undrar hur detta ska skötas. (dropshipping)

1

Jag har precis börjat sälja online med en leverantör från kina och vet inte riktigt hur jag ska hantera detta bokföringsmässigt.



(Kontantmetoden - AB) (Ny på ehandel, enbart sålt tjänster innan.)



Jag har min webbshop där jag säljer mina varor, kommer både sälja inom Sverige men mest till USA och andra EU länder som det ser ut just nu. (Jag har IOSS registrerat, och hela den biten känner jag att jag har koll på.)



Det jag inte får fram någon info om är hur jag hanterar mina betalningar till min leverantör på korrekt sätt, skulle vilja få lite info om någon har koll, innan jag börjar bokför sälj som trillat in, då jag börja säljer 7 sep.



Såhär ser min setup ut:



1 - Kund lägger order i min webbshop.



2 - Jag får in pengar för köpet som görs, bokförs antingen som sälj inom eller utanför eu, med moms eller utan moms.



Nu kommer problemet...



3 - Sen går jag in i min leverantörsportal och direktköper produkterna som kunder har beställd med hjälp av paypal, dessa produkter skickas direkt till kund från min leverantör. Jag är bara mellanhand.



4 - I efterhand kan jag plocka fram en faktura från min leverantör för exakt hur mycket som jag betalt och för vad som gått i frakt/produkt kostnader.



 



Hur bokför jag dessa direktköp hos min leverantören? Jag har inget lager och jag hittar inget vettigt konto att kontera mot eftersom produkterna direkt importeras till kund, och ingen moms som läggs på dessa köp, då moms läggs på mina sälj och (IOSS)



 



/Oscar



 

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.