Investerare sökes till IT-bolag med mycket stor potential

1
Hej!
Jag har startat ett AB och utvecklat en idé under ett antal år varav de senaste på Inkubatorn i ett Science Park och med deras hjälp så har vi utvecklat idén till ett koncept. Idén bygger på en väl beprövad affärsidé både i Sverige och utomlands men tack vare nya idéer och en global satsning så har vi vidareutvecklat affärsidén till att bli avsevärt mycket bättre.

Produkten ska initialt enbart vara på engelska men kan enkelt lägga till flera språk när ekonomin tillåter detta. Det finns 300 miljoner kunder i vår initiala kundgrupp i Europa och USA. Det finns ytterligare 500 miljoner kunder i en framtida kundgrupp i övriga världen.

Vi är idag i stort sett klara att trycka på startknappen, dvs. vi har offerter från alla inblandade företag och vi har flera samarbetspartners som t.ex. Payex och DHL. Det tar ca 6 månader från start till färdig produkt och sedan ca 4-6 månader av beta testning med "riktiga" kunder i Sverige. Sedan är det dags för internationell lansering.

Vårt första mål är att tjäna pengar år 3 efter lansering. Vårt andra mål är att omsätta 100 miljoner SEK år 5 efter lansering och ha en vinstmarginal på 50% med 20-30 anställda.

Affärsidén är i samma bransch som jag har arbetat i de senaste 30 åren så jag har många både nationella och internationella kontakter och mycket bra kunskap om branschen. Alla siffror är väl underbyggda och det finns mycket fakta som styrker all information.

Vi har finansieringen delvis färdig via t.ex. Almi Företagsinvest och några mindre investerare men ser hellre att jag kan genomföra detta utan Almi.

Vi behöver en finansiering på totalt 5 miljoner och vi söker en eller flera investerare som vill vara med och finansiera minst 500 000 SEK. Investeringen täcker lansering av företaget, reklam, hyra av lokaler samt löner och löpande kostnader tills vi räknar med att tjäna pengar år 3 efter lansering.

Låter detta intressant?
Då är du välkommen att kontakta mig.
Hälsningar idérik.
4
Hej Torbjörn, Jag hör gärna mer, skicka gärna mer info till: [email protected]
1
Hej Torbjörn, Vill gärna ha mer info också [email protected]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.