Ett enkelt koncept (med några överraskningar) + vackert utförande = en fantastisk tv-reklam.

Detta är ekvationen som sammanfattar Volvos lastbilsreklam som nu haft 54 miljoner visningar (och visningarna fortsätter) på YouTube sedan lanseringen den 14e november förra året.

THE EPIC SPLIT - Van Damme, som inte har setts på film på ett tag, hälsar på tittarna I början av reklamen med sitt till synes "gamla" ansikte. Efter ett par sekunder kommer överraskningsmomentet där vi ser att den en gång kickboxande stjärnan inte är så gammal när han gör sin berömda spagat mellan 2 Volvolastbilar. Reklamen avslutas med en underbart sammansatt scen med solen i horisonten, vägen, Van Damme och Volvos lastbilar.

 

Vi är starkt imponerad och reklamfilmen kommer alltid att bli ihågkommen. Demonstrationen av Volvo lastbilars styrprecision var för mig en konstform. En som jag inte kunde få nog av. Så jag gick in på nätet och såg den om och om igen ...

Denna Volvo reklam är något du och jag kommer att komma ihåg ett bra tag framöver. Den har det som all reklam, vare sig den är på TV, i tryck eller på nätet, måste ha för att bli framgångsrik.

Hållbarhetsfaktorn. Kommer tittarna komma ihåg den? Om de gör det, hur länge? Kommer folk prata om den? Kommer den bli viral och delas bland vänner?

Kommer den att få många att köpa en Volvo lastbil idag? Tja, jag vet inte med dig, men jag kommer inte köpa den. Men en sak är säker, detta är en reklam som kommer att gå till reklamhistorien.

Kanske kommer du inte att göra någon TV-reklam för din verksamhet, men om du letar efter inspiration, så är den här åtminstone bra att börja med.

1. ULTRA BREDBAND - Waiting is Over

Denna bredbandsreklam riktar in sig på viktiga bilder som får dig att känna dig frustrerad när de är pausade eller när de försenas. Något vi alla kan relatera till. 

 

2. SOUTHERN COMFORT - Whatever is Comfortable

Här ser vi en man med en mustasch, klädd i ormskinnsstövlar som dricker Southern Comfort whisky samtidigt som han får sitt hår tvättat på en salong. Hur ofta får vi se det? Men ja, är det bekvämt, så varför inte göra det, eller hur?

 

3. HONDA - Hands

Visar bara ett par händer. Här ser vi när ett fordon förvandlas från ett fordon till ett annat och ett annat ... En underbar uppvisning av Hondas innovationer under de senaste årtiondena.

 

4. VOLFSWAGEN GOLF GTI – Out of This World

Är som en teaser för en sci-fi version av filmen The Fast and the Furious, bil entusiast eller inte, alla kommer njuta av att se den här TV-reklamen för VW Golf GTI:s lansering i Kina.

 

VW Golf GTI - Out Of This World from kaism on Vimeo.

5. OREOS COOKIES- Wonderfilled

För att fira 100 år, lanserade Oreo denna "underbara" reklam som berör ett barns hjärta, ung som gammal.

 

6. PETA – 98% Human

Som en del av PETA: s The Great Ape Pledge kampanj, är denna TV reklam där PETA: s budskap är att stoppa användningen av levande apor på TV och film. Som framgår av deras reklam, så kan man istället välja att använda sig av pixelgenererade verklighetstrogna primater.

 

PETA "98% Human" from The Mill on Vimeo.

7. 3 MOBILE – The Pony dance

Vad är sötare än en häst? En shetlandsponny. Vad är ännu sötare än en shetlandsponny? En shetlandsponny som “moonwalkar” på 3 Mobile. De som gillar denna ponny kan göra sin egna personliga ponny här.

 

8. QUALCOMM SNAPDRAGON PROCESSORS - A Dragon Is Coming

Jag ber om ursäkt till alla Game of Thrones fans för att jag gör er uppjagade. Detta är inte trailern för nästa säsong. Lugna dig. Det gjorde du inte. Men Qualcomm gjorde en spännande TV-reklam för sin nya processor.

 

9. IKEA- Playing With My Friends

Ibland är det bäst att så enkelt som möjligt föra fram sitt budskap. IKEA visar här att deras möbler för människor samman.

 

10. CARTIER- L’Odyssee

Cartier kallar denna TV-reklam en resa mellan dröm och verklighet när den visar historien, de värden och den inspiration som kommit från företaget under 166 års tid.

 

11. SAMSUNG GALAXY S3- The Next Big Thing

Roligt. Denna TV-reklam retar dem som fortfarande köar för nya iPhone 5 när nästa stora grej redan är här ... - Samsung S3.

 

12. TOYOTA PRIUS– Hum

Toyota Prius – Nu finns det 4 stycken, något som ger dig en anledning att nynna .. Den här bilreklamen är rolig till skillnad från alla andra som visar körande bilar och som fokuserar på deras däck och rattar.

 

13. VOLKSVAGEN POLO- Polo Dad

En tårdrypande reklam som berör alla pappor (och mammor). Visar en pappas relation med sin dotter från födseln tills han äntligen får se henne flytta hemifrån i sin nya Polo som han gett henne.

 

Sant, en hel del av dessa är gjorda av riktigt bra reklambyråer men vem säger att du inte kan göra din egen film utan dyra animeringar eller betala skådespelare? Här är ytterligare en som gjorts utan alla effekter. 

14. Dollarshaveclub.com – Our Blades are F***ing Great

VD:n själv omgiven av sina anställda, visar tittarna varför du inte behöver spendera mycket pengar för kvalitet. Trogen sitt budskap, skapade han filmen själv och filmade den tillsammans med sin vän.

 

Från listan på Creative Bloq

Har du en favorit? Har du någon reklamfilm som du vill lägga till i listan? Dela gärna med dig i kommentarsfältet.

 

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.