Davidathome är belägen i familjens hus på den lilla ön Tranholmen, ett stenkast från Stockholms innerstadsbrus. Några timmar i veckan öppnar David upp hemmet för ett begränsat antal middagsgäster som bland grytor och köksbänkar aldrig befinner sig mer än en armlängds avstånd från där maten tillreds. Men att driva en restaurang i sitt eget hem kommer med sina utmaningar.

— Den största utmaningen rent generellt om man önskar driva restaurang i sitt hem är att först och främst ha respekt för den egna familjen, och sedan för grannarna. För oss tillkommer även att vi ju bor på en ö, där allt ska forslas ut och dagen efter ska sopor och glasinsamling tillbaka, säger David Enmark.

Maten på davidathome lagas säsongsenligt, och driver man restaurang på en ö styr årets skiftningar både råvaror och livet. I boken, som delar namn med restaurangen, får man ta del av Davids och hans familjs annorlunda och speciella vardag. Det bjuds på inspiration och en inblick i hur det är att driva krog på en ö och läsaren får dessutom en gedigen receptsamling, där man får följa ett år på ön och månad för månad får ta del av en fyrarättersmeny.

David Enmark har enorm respekt för alla som har yrkesstolthet, vilket område de än arbetar i, och han själv känner stor stolthet över att arbeta med service och mat. På frågan om vad som är viktigast om man vill starta och driva något eget svarar han utan att tveka: Passion.

— Och var närvarande i stunden, oavsett om du har en gäst framför dig, eller om du skriver ett mail. Ingen fråga är oviktig. Du behöver tänka igenom alla detaljer och se målet innan du springer, förklarar han.

För David var det den stora nyfikenheten som fick honom att tillsammans med familjen våga testa om det kubanska konceptet kunde fungera i Sverige. Ingenting var självklart, det kunde lika gärna ha blivit magplask, men det lockade att vara pionjär, och ta sig inom den inspirerande resan att utveckla sitt eget hem till en restaurang.

En paladar är en liten privat familjerestaurang inne i ett kubanskt hem.

Läs vidare: Han startade restaurangkedja som nu växer, och växerMissa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
1 kommentarer
2022-11-11 01:28
Intressant. Detta behövs i vårat avlånga land. Dansar ni även cubansk salsa ?
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.