Detta tycker jag är så märkligt, varför har BOT-avdraget hela tiden sopats under radarn. BOT-avdraget som skulle ha kunnat bli en enormt bra möjlighet för en mer hållbar hälsa, men tyvärr den verkade inte behövas eller?

Jag tror det var Christina Doctare som började prata om BOT-avdraget 2006 däromkring. Tyvärr fick det inte något fäste, och sen så tog Kroppsterapeuternas Yrkesförbund (KY) med Peter Feldt som tog tag i frågan runt 2017. Jag vet att Peter jobbade hårt med frågan då han var generalsekreterare på KY, men nä vi verkade inte behöva något BOT-avdrag. Helt klart märkligt tycker jag.

För egen del så tyckte jag att förslaget var lika viktigt som att få vårt hus renoverat, eller huset städat eller vad som ingår i dom andra R avdragen. Tänk dig att här skulle vi ha fått hjälp med att ta hand om vår hälsa, men nä det var inte så viktigt.

Jag vet att jag skrev flera artiklar om avdraget, och jag ställde även frågan till personer som arbetade inom vården. Nä, BOT-avdraget var helt okänt för dom? Vad är det och när jag berättade vad det innebar, så blev det ingen reaktion? Jag blev ledsen för jag hade gärna velat ha ett wow vad bra, när kommer det att gå igenom?

Det jag vet är att ett BOT-avdrag skulle kunna leda till en bättre folkhälsa, minska trycket mot sjukvården samt bidra till innovation och tillväxt inom flera företag. Låter inte det bra, och speciellt idag när vården verkligen går på knäna?

BOT-avdraget som KY lade fram hade en bra ram, där vissa hälsoverksamheter skulle kunna erbjuda avdraget. En möjlighet för många människor, som idag inte anser sig ha en ekonomi.

Många renoverar sina hus för att dom erbjuds ett RUT-avdrag, och bra boende är ju viktigt. Många anser att få sitt hus städat med ett ROT-avdrag som lyx, men det är ju upp till var och en möjligheten finns. Tack vare avdragen så har många verksamheter fått blomma ut, så jag undrar när ska BOT-avdraget verkligen få ta plats?

Ett avdrag som jag verkligen tycker behövs, för en mer hållbar hälsa och för att stärka många verksamheter som erbjuder hälsa. Undrar om någon vågar ta tag i den frågan igen?

Hade du hört talas om BOT-avdraget? 

Läs vidare: Förebyggande och Rehabiliterande


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.