1. Onlineundersökningar

Du kan få betalt för att genomföra undersökningar online. Företagen brukar uppge hur lång tid undersökningen tar och hur mycket pengar de erbjuder. Det är inte den högst betalda sidosysslan men är ett enkelt sätt att ge dig några hundra kronor extra per månad.

2. Starta en blogg

De flesta bloggar ger inga pengar i uppstartsfasen, men om du är konsekvent och hängiven finns chansen att din blogg börjar dra trafik. Några sätt att dra in extra pengar på din blogg är genom annonser och affiliatemarknadsföring.

3. Social Media Manager

Är du skicklig på sociala medier kan du extraknäcka som Social Media Manager åt ett annat företag. Att vara Social Media Manager som sidosyssla skulle kunna innebära att du ansvarar för en specifik marknadsföringkampanj, följer statistiken för en viss plattform eller skapar riktade marknadsföringsstrategier för att locka en viss målgrupp.

4. Korrekturläsning

Inom korrekturläsning fokuserar man specifikt på grammatik, stavning och interpunktion i en text. Många företag söker frilansare för uppdrag inom korrekturläsning och det kan bli en bra sidosyssla att vara ett par extra ögon när de producerar nytt material. Du kan hitta uppdrag via exempelvis Upwork eller Fiverr.

5. Virtuell assistent

En virtuell assistent kan hjälpa företag med administrativa uppgifter som exempelvis att svara på mail, ringa samtal, bokföra kvitton eller boka möten. Det kan bli en win-win situation: de får möjlighet att fokusera på sin kärnverksamhet och du får extra pengar i kassan.

Missa inte: 9 tips på sidoinkomst vid sidan om jobbet

6. Onlinekurs

Är du expert inom ett visst område? Då kan du skapa en passiv inkomst genom att sälja inspelade onlinekurser. Det finns plattformar för att sälja onlinekurser, som Udemy eller Teachable. Fördelen med att sälja en färdig onlinekurs är att det är ett engångsjobb för dig som kan generera inkomst för lång tid framöver.

7. Handledning online

Det finns många områden där du kan vara handledare online. Det kan exempelvis handla om att handleda inom din yrkeskompetens eller att vara handledare inom svenska eller engelska för personer på andra sidan världen.

8. Dropshipping

Droppshipping innebär att du driver en e-butik utan att ha ett eget lager, du skickar produkten till din kund via en grossist eller samarbetspartner. Du kan starta en e-handel via exempelvis Amazon, Etzy, Ebay eller Shopify. 

Översatt från: The 8 Best Online Side Hustles of 2023

Läs också: 27 vassa affärsidéer du kan starta idag


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.