Va? Är du säker? Det kommer att bli svårt. Det är saker som många får höra när de nämner att de ska bli egenföretagare. Och det kommer att bli svårt, men det finns sätt att öka chanserna att lyckas. Aaron Vick delar med sig i tidningen Entrepreneur.

1. Det handlar om vilka du känner

Kontakter och nätverk är viktigt. Du behöver troligen samarbetspartners och åtminstone andra affärskontakter för att komma ut på marknaden och växa.

2. Du kommer att vilja sluta

Hur passionerad du än är, kommer det tillfällen då du vill kasta in handduken. Men trösten är att det vill de flesta till och från, oavsett vad man än jobbar med. Arbetet, även om man brinner för det, tröttar ut och motgångar kan vara kämpiga. En vältajmad och välförtjänt paus kan ge dig ny energi och hjälper dig att ta dig igenom resten av dagen, tipsar Aaron.

3. Det är non-stop

När du startar eget företag finns det alltid något att göra och tiden räcker inte till allt. Sätt gränser för dig själv och för din arbetsdag och lär dig att prioritera. Utbrändhet är en riskfaktor.

Se även: 5 varningstecken på utmattningssyndrom och utbrändhet

4. Alla kommer att ha en åsikt

Om du har barn vet du att alla har något att säga om hur man uppfostrar dem. Detsamma gäller när du bygger ditt företag. Människor menar väl, men du behöver inte lyssna på dem eller följa deras råd. Sök i stället råd av pålitliga personer och mentorer som har varit i skyttegravarna före dig.

Lästips: Så skaffar du en mentor som får dig att växa

5. Du måste be om pengar

En stor andel av nystartade företagare missbedömer kostnaderna och tiden det tar. Därför behöver många hitta nya sätt att finansiera verksamheten och sitt uppehälle. Om du lånar pengar privat av personer du känner, visa att du har en plan för hur du ska använda pengarna. Vid banklån är en tydlig affärsplan ett måste.

6. Ta inte kunder förgivet

Många gör misstaget att tro att deras vänner och familj kommer att vara deras första kunder. Även om det är sant för en viss del, betyder det inte att du kan lita på att de kommer att stötta dig och ditt företag. Du måste satsa på marknadsföring, både digital och traditionell. Genom att använda minst 10 % av din budget för marknadsföring säkerställer du att du inte gräver din grav, skriver Aaron Vick.

Missa inte: Guide hur du får kunder att köpa

7. Du måste återinvestera

Det är spännande när företaget börjar tjäna pengar. En personlig belöning kan då kännas rätt, men stanna först upp och fundera: Hur kan du återinvestera vinsten i din verksamhet? Kanske köpa mer annonsutrymme? Har du behov av att anställa en ny medarbetare? Eller betala av en skuld med hög ränta? En investering kan leda till ännu bättre resultat kommande månader.

Fler resurser:

Checklista innan du startar

Tusentals tips för nyföretagare

10 anledningar till varför du ska starta igång

 

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.