Under sex veckor guidar jag dig i Balansprogrammet, det program jag lärt ut till vård, skola och näringsliv, som handlar om att ge människor verktyg för balans oavsett livssituation. Programmet fokuserar på de positiva aspekter som skapar livskvalitet. För dig som missade v 2: Fokus på kroppen: Övning för kroppsscanning och mindfulness

Vecka 3 – avskeda din inre domare

Denna vecka handlar om att medvetandegöra dömande, både gentemot dig själv och din omgivning. Veckans övning ger dig en sekvens för rygg, nacke och käkar som testats i svensk forskning sedan 1998 då Professor Iren Jensen gjorde sin första studie på Medicinsk Yoga på KI. 

Veckans reflektion och vardagsuppgift: Berömmer du dig själv eller bedömer och kritiserar du dig själv som vuxen? Huruvida din inre dialog är positiv eller negativ påverkar givetvis hur du mår och känner. Vecka 3 handlar om att avskeda din inre domare genom att medvetandegöra hur många gånger du dömer dig själv under en dag. Veckans utmaning är att prova att räkna antal dömanden under en hel dag och inte döma att du dömer. Börja där och se vad som händer.

Prova gärna ”korta ryggpasset” via filmen nedan som testats i ett flertal svenska studier och på Karolinska Institutet har visat positivt resultat där patienter med ospecificerad ryggsmärta sov bättre, mådde bättre och hade mindre ont av att göra yogan 2 ggr/veckan.

Del #4: Hitta ditt inre ankare


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.