Hälsa är ett hett ämne och det finns massor av tips och råd att läsa online. Känns det som att du inte har tid att göra allt som du rekommenderas att göra? Känner du dig rent av överväldigad? Här har jag samlat mina 5 bästa tips som hjälper dig i rätt riktning. Det behöver inte vara komplicerat, du kan bli hälsosammare genom att försöka leva lite lugnare och njuta mer.

1. Sov! 6–8 timmar brukar de flesta vuxna behöver. Lyssna på din kropp. Gå och lägg dig i tid så du orkar jobba och vara produktiv nästa dag.

2. Njut av din mat – ät i lugn och ro. En paus under arbetsdagen kommer ge dig energi som gör dig effektivare (jämfört med om du skippar eller stressar genom lunchen). Chansen ökar dessutom att du äter nyttigare och tillräckligt om du låter det ta sin tid.

Se även: Träningsplan för företagare

3. Rör dig – motion är livsviktigt för hälsan. Genom att se till att röra dig ofta minskar du risken för sjukskrivning. Kortsiktigt ger det dig energi dessutom!

4. Slappna av – ”vad gör väl det om 100 år?” kan vara en bra fråga att ställa dig själv ibland. Försök att tagga ner, andas, njut av arbetsdagen. Studier visar att när du chillar blir du mer kreativ och får mer gjort!

Mer av Hannah: 5 tips för hälsosammare digitala vanor

5. Välj attityd – med en positiv inställning kommer du längre. Le mot dig själv i spegeln eller tejpa upp mungiporna om det så behövs. I de flesta jobb gör det stor skillnad för resultatet om du är trevlig mot dig själv och andra. Dessutom mår du bättre!

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.