Mall bokföringsorderDokumentmallen "Bokföringsorder" används för att skapa ett verifikationsunderlag för en affärshändelse som ska bokföras men saknar annan verifikation, exempelvis för att den ursprungliga verifikationen kommit bort av något skäl. En bokföringsorder används även för att rätta ett felaktigt, redan bokfört, verifikat.

Samtliga affärstransaktioner i ett företag ska bokföras, vilket till stor del innebär att handlingar i form av fakturor och kvitton som beskriver transaktionerna sparas. Om handlingar av detta slag, så kallade verifikationer, saknas för en affärshändelse ska en särskild bokföringsorder skapas. Denna ska innehålla information om datum för transaktionen, en beskrivning av affärshändelsen, vilket konto transaktionen gäller samt motbokningsuppgifter mellan debet och kredit.

Obs: Tänk på att ladda ner mallen och öppna den i Adobe Reader eller Adobe Acrobat. Att köra den direkt i webbläsaren (t ex Google Chrome) kan göra att uträkningarna slår fel då alla webbläsare inte stödjer uträkningsscriptet.

Mallen för bokföringsorder är helt gratis men du behöver logga in.

 

Notis: När du vill spara mallen bokföringsorder för att ladda upp eller mejla till någon, så rekommenderar vi att du laddar ner något av följande gratisprogram: CutePDF-Writer eller PDF-creator(En ny skrivare kommer att synas när du installerat och väljer att skriva ut genom att trycka på knappen "skriv ut" i mallen. Nu kan du spara filen som en pdf på din hårddisk. Originalfilen du laddat ner ovan sparar du på din dator tills nästa gång du ska använda den.)

Adobe readerHär kan du ladda ner den senaste versionen av Adobe reader. (Gratismallen bokföringsorder fungerar bäst i den senaste versionen.)

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
1 kommentarer
Sivert
2012-12-14 08:31
Tack för bra och snygg mall! Nu ska jag bara lära mig kredit och debet med. Inte så lätt på ålderns höst men det ska nog gå 🙂
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.