bokföringsfrågor om kortfristiga skulder och inkomstdeklaration2

2
Som nystartat företag betalade vi inte ut några löner de första två månader (Nov. och Dec.), men istället skrev vi ett slags "skuldbrev" till anstälda om lönesumman med datum 25/12. Den 12 januari betalade vi ut löner, efter kundfordringar kom in. Arbetsgivaravgift och Personalens källskatt för dec2010 betalades som vanligt den 13.januari. i vår bokföringen registrerade vi dessa kortfristiga "löneskulder till anstälda " under Övriga kortfristiga skulder 2499, så att vi kan göra bokslut på nåt sätt.

I Inkomstdeklarationen 2 måste man nu ange 2.4konto. Är det rätt att vi anger våra personal-löneskulder under 2499`?

På skatteverket sa de att i blankett Inkomstdeklaration 2 redovisar man per balansdagen upplupna löner på rad 2.50 Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter. Min fråga nu igen är, är mina sent-utbetalda-löner upplupna kostnader?

720
3
Så som ni har gjort det så är inte lönen en upplupen kostnad utan en kortfristig skuld.[br]Eftersom ni har betalt in skatt och soc såsom om ni betalt ut lön i december så blir det ju i princip så att ni betalt ut lönen men sedan har personalen direkt lånat ut samma summa till företaget igen. [br][br]Hade ni istället väntat med att redovisa löner till den dag ni faktiskt betalat ut den då hade hela summan istället varit en upplupen lönekostnad, dvs en kostnad som bolaget har haft men ännu inte betalt eller fått en räkning på. Detta hade väl egentligen varit ett rättare sätt att hantera det på eftersom inga löner defacto betalades ut i december.[br][br]INK 2 är väl deklarationen för AB? Hur kan ni vara nystartade och samtidigt redan ha gjort ett bokslut som ska deklareras? Samtidigt så har du egentligen svaret på frågan i bokslutet, det som är upptaget som skuld där ska vara skuld i deklarationen, det som är upptaget som upplupen kostnad ska deklareras som det. Alltså räkenskapsschmat i deklarationen ska vara exakt det samma som balans och resultaträkningen från bokslutet

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.