Flera aktiebolag

1

Driver idag ett välidgt lönsamt AB med en god vän, vi är i alla fall goda vänner i de flesta fall. Vi har ett delikat I-landsproblem där vi inte är överens om hur vinst, löner, utdelning osv ska fördelas.

Vet någon här om det är tillåtet att starta varsitt AB som fakturerar det gemensamma aktiebolaget 50% av vinsten? Och på så pass själva avgöra hur mycket pengar som går i lön, utdelning, pension, firmabil och så vidare?

Detta skulle verkligen vara en lösning på alla våra problem.
632
3
Enklare vore att starta två nya aktiebolag som köper hälften av aktierna var i det "aktiva" bolaget. Då kan ni dela ut vinsten inom koncernen, utan att behöva skatta för pengarna. Därefter kan ni ta lön/dela ut hur ni vill i det egna bolaget.
2066
2
PerLM:[br]Ja, inga större problem - kolla upplägg med revisorn.[br][br]krjh:[br]Ett dotterbolag som ägs till 50% och utdelning hur du vill utan restriktioner, säker på det?
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
632
3
Nu gjorde du mig osäker Jonathan, så för säkerhets skull bör man nog kolla med en revisor, men det är väl ganska naturligt när det gäller något av det här slaget.[br][br]Men jag är ganska säker på att utdelning på det här viset blir skattefritt för samtliga inblandade bolag.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.