Obalans i bokföringen / bankkontot?

456
1
Hejsan!

Jag har nu under en tid försökt att spåra vart mina 583kr tagit vägen. Alltså i mitt ekonomisystem så ligger summan totalt med 583kr mer än vad jag har på företagskontot..

Någonstans har jag konterat fel förmodligen, eller så har det slått fel med valutor eller liknande.

Om jag nu inte hittar vart den skyldiga posten ligger, kan man då på ett "lagligt" sätt flytta över denna summa till ett konto som inte påverkar balans/resultat? Kanske t.o.m. kontera bort summan som felaktigt överskott?

I mina ögon så är det inte mycket pengar att tjafsa om, men tar jag detta med skatteverket så blir det väl revision antar jag..  :-[

Någon som vet får gärna skriva lite som svar här...  :trost
30
Om Du har enskild firma eller handelsbolag så är väl det enklaste att göra ett verifikat med ett eget uttag på. Gör Du det på det belopp som är fel så försvinner felet, men skattmasen kommer att jaga Dig för att Du ska betala skatt på det uttaget. [br]Det kostar att göra fel!  ;)
Att bekymmer tar död på fler människor än arbete beror på att fler människor bekymrar sig än arbetar.
456
1
Ok, och tack..[br][br]Skatten kostar dock mindre än vad det skulle göra för mig att leta upp de felande posterna ;)
456
1
[quote author=Baronen link=topic=2560.msg10186#msg10186 date=1184494799][br]Det kostar att göra fel!  ;)[br][/quote][br][br]Japp, du har så rätt  :bravo[br][i][br]Men ingen är ju felfri som tur är..hehe [/i]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.