Här är åtta punkter med rätt attityd för dig som vill bygga dig och företaget starkare:

1. Välj mod över rädsla

Någonting som helt säkert krävs för att du ska bli framgångsrik är mod, och för att agera modigt måste du våga utmana dig själv. Entreprenörskap handlar mycket om att kasta sig ut i det okända och att våga gå längre än du kanske känner dig kapabel till just nu. Oavsett hur lång vägen är, gäller det att aldrig ge upp. Du måste ha en tilltro; genom dina misstag kommer lärdomarna. Tro på dig själv.

Attityd är kanske inte allt, men det är många gånger det som skiljer de bästa företagarna från resten.

Missa inte: Testa vilken av dessa 6 entreprenörstyper du är

2. Välj rätt umgänge

Då attityder som t ex negativitet i hög grad är smittsam så är de personlighetstyper vi väljer att omge oss med en viktig aspekt på vägen till framgång. Det är precis som i vårt vardagliga liv, de vi umgås med ska ger oss näring och peppning, inte dra ned oss i en avgrund av tvivel och negativa tankar. Det krävs bara en pessimistisk person för att hålla tillbaka en hel grupp, så omge dig istället med välvilliga, målinriktade och inspirerande individer.

Många väljer att gå med i ett företagsnätverk eller entreprenörsträffar på orten.

3. Sätt egna mål – hitta ett syfte, din vision

Dina mål och din önskan om vad du vill uppnå med din verksamhet är någonting som måste komma inifrån. Om du själv utformar dina mål så blir du också mer motiverad att uppnå dem. De får en djupare innebörd och mening nära förknippad med din identitet istället för att enbart vara suddiga och avlägsna målbilder som inte motiverar.

Ett exempel: Många tror först att en ny bil eller någon annan statussymbol är en bra drivkraft men upptäcker ofta sen att det inte alls var viktigt. Frihet, spänning och att ge service åt andra är exempel på drivkrafter som ofta kommer upp senare i livet på listan med saker som känns motiverande.

Hur du målsätter dig med en välkänd teknik

4. Ge aldrig upp

Om du vill lyckas med dina framgångsplaner så måste du vara beredd på att det kommer att bli svårt, tufft och jobbigt. Det kommer sannolikt att krävas betydligt mycket mer tid än du anat med långa nätter och tidiga morgnar. Du kommer att tvivla och du kommer att vilja lägga ner verksamheten. Men håll ut för det är i utmaningen du kommer att hitta dig själv, vem du är och vad du går för. Det är nu du utvecklas som person. Välkomna varje utmaning som ett steg på vägen till framgång.

20 tecken att du håller på att lyckas, även om det inte känns som det

5. Var kräsen

Att vara kräsen och selektiv är någonting som många av oss har svårt för, speciellt i början av sin karriär. Men vill du lyckas så måste du försöka se bortom det närmsta hörnet; du måste se helheten. Så våga vara selektiv när du väljer medarbetare och samarbetspartners, för det är ofta där det kan dyka upp oväntade problem.

6. Våga ta risker

Varken i livet eller i karriären finns det några garantier för framgång; det kommer alltid att vara nervöst att ge sig ut på okänt vatten. Men som entreprenör och företagare så måste du våga ta risker! Du måste våga chansa och ta kalkylerade risker. Ibland kommer det att gå, ibland inte. Stanna inte upp direkt när det känns obekvämt eller tvivelaktigt, ge det lite tid. För riskerar du aldrig något så kommer du heller inte att ta dig framåt. Friskt vågat, hälften vunnet.

Steve Jobs sju ledstjärnor som skapade Apples framgångssaga

7. Gör det du gillar att göra

Det är kanske givet tycker en del, men det är när entreprenörer vågar satsa på sin passion som de blir riktigt framgångsrika. Det är då vi vågar ta risker, och det är då vi orkar även om vi är totalt slutkörda. Om du gör någonting du tycker om så kommer det att märkas; entusiasm smittar av sig, och du som drivande kraft blir betydligt mer trovärdig och tydligare ledare. Försök att älska och finna mening i alla aspekter som ditt företag kräver. Allt kanske inte är superkul, men allt är av värde. Det är glädjen till ditt jobb och din verksamhet som håller lågan brinnande. Mer om nyföretagande här.

Alla håller dock inte med om detta. Kolla på denna kortfilm:

Följ INTE din passion, jaga möjligheter i stället

8. Känn tacksamhet

Ibland behöver vi bara ta ett steg bakåt och se vad vi har och vad vi har åstadkommit. Att känna tacksamhet är otroligt viktigt, och faktum är ju att väldigt många aldrig kommer att komma i närheten av de möjligheter vi har. Om vi kan behålla den insikten så kommer vi också att sluta klaga på småsaker. Vi kommer inte att irritera oss och lägga så mycket tid på saker & ting som inte går att förändra, utan istället lägga kraft på sådant som vi kan påverka. Framgång genom tacksamhet.

Tacksamhet ger rikedom och lycka

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.