Björn Nilsson är optimistisk. Bakom lugnet ligger rätt förberedelser inför omröstningen.
– Till 95 procent trodde jag att de inte skulle gå ur EU, men jag har agerat som att de ska gå ur och inte spekulerat. Vi har gått på minimal risk. Det innebär att vi har terminssäkrat den orderstock som ligger nu. Vi har valutasäkrat och har god marginal, säger han.
Till november
Innevarande orderstock sträcker sig ända till november för Brinks Trä, vilket är lång framförhållning för branschen.
– Storbritannien har inte virke med tillräcklig kvalitet och inte mängden. De är tvingade att köpa utomlands. Faktum är att jag känner mig lugn och trygg.
Han är noga med att betona att han bara kan prata för sitt företag och för träbranschen.
– Om man säljer tröjor eller något som de inte är tvingade att importera kan de se mer oroande ut.
Lågkonjunktur en risk
Hotet Björn Nilsson ser är om Storbritannien går in i lågkonjunktur.
– Då kommer vi se en långsiktig effekt. Men då har vi tid att styra om till andra marknader. Det var värre under finanskrisen 2008, säger han.
– Jag kan styra mitt företag efter min förmåga, men jag kan inte styra Storbritannien eller världen. Det enda jag kan göra är att ha noll risk med valutan och hålla andra dörrar öppna om Storbritannien bromsar in.
En annan risk är om konsumenter i EU blir oroligare eller om fler länder vill gå ur EU, och ekonomin därmed skulle bromsa in.
– Kortsiktigt har vi inte sett effekt av det annat än fallande pund, som vi kompenserar med höjda priser. Jag ser ingen tendens till minskade avrop eller minskad nyförsäljning.
Exponerad? - tänk på det här
Just nu är det många företag med verksamhet riktad mot Storbritannien som oroar sig för vad Brexit ska innebära.
– Dels är det en politisk osäkerhet, annars gäller osäkerheten framför allt valutan. Vi har sett att det mer är en politisk kris än en marknadsmässig, säger Sara Wallin, VD för Almi Väst.
– Sedan får vi på sikt se vad som händer kring utträdet och hur det påverkar marknaden.
Sara Wallin tycker att de företag som är exponerade mot Storbritannien ska prata med sina finansiärer.
– Framför allt är det viktigt att ta råd av din bank. Titta på hur man kan säkra sig mot allt för stora valutafluktuationer. Sedan är det en balansgång hur mycket man ska säkra sig, det kostar ju att säkra sig också. Men det är viktigt att ha en strategi för
det.
– Det är också alltid viktigt att jobba på flera marknader, så man inte är beroende av en marknad eller en stor kund.