Okej det här kanske blir en utmaning, men vi vill gärna dela med oss av lite tips på olika sätt som du faktiskt kan tjäna pengar på kryptovalutor. Tyvärr så har kryptovalutor och Bitcoin blivit starkt kopplade till olika bluffar och använts som ett tillvägagångssätt för personer som vill stjäla våra pengar. 

Och det är sant att det finns bluffar som vi bäst undviker. Så därför har vi gjort väldigt mycket research för att ta fram exempel på sätt som vi kan tjäna pengar på kryptovalutor idag, och som inte är bluffar eller bara möjliga för experter.

Så här kommer vår lista på 6 sätt som du faktiskt kan tjäna pengar på kryptovalutor som till exempel Bitcoin.

1. Daytrading

När det kommer till daytrading för kryptovalutor så fungerar det i praktiken på samma sätt som när man daytradar aktier. Du kan daytrada kryptovalutor på olika vis, vissa är mer avancerade än andra. Det enkla sättet är att till exempel köpa 1 BTC (Bitcoin) och sen sälja den för ett dyrare pris. 

Mer avancerade sätt är att du ‘kortar’ (short på engelska) Bitcoin. Det gör du när du tror att priset på Bitcoin eller andra kryptovalutor kommer sjunka. Då lånar du pengar till ett förutbestämt pris av en börs för att senare sälja Bitcoin när priset har gått ned. Daytrading kan vara det mest lönsamma sättet att tjäna pengar på, men också lite mer riskfyllt. 

Du kan sälja och köpa Bitcoin och kryptovalutor på väldigt många börser digital idag. Några kända är Safello, Binance och Coinbase.

Läs även: 7 tips om hur du handlar och förvarar kryptovalutorna säkert

2. Genom att mina kryptovaluta

Ett av dem historiskt sett mest lönsamma sättet som folk har blivit rika på genom kryptovalutor är genom att mina dem. Om du inte har hört talats om att mina kryptovalutor eller hur blockkedjor fungerar, så kan vi förklara lite snabbt.

Bitcoin är uppbyggt så att personer med datorer eller annan hårdvara hjälper till att validera nya transaktioner på blockkedjan, och som belöning för deras hjälp så får dem nya minade Bitcoins tillbaka.

Den processen där användare jorden runt använder sina datorer för att hjälpa till att validera nya transaktioner kallas för mining (eller grävning på svenska). Datorerna i det här fallet löser matematiska pussel för att bekräfta tidigare transaktioner och lägga till nya. Och som belöning för deras arbete kan dem lyckas gräva fram nya Bitcoins, likt hur man gräver fram guld. Bland annat därför kallas ibland Bitcoin för det digitala guldet.

Idag så minas det Bitcoin och andra kryptovalutor hela världen över, men tyvärr för Bitcoin så har det blivit så otroligt populärt att nu är det mestadels företag eller personer med väldigt avancerade utrustningar som är framgångsrika. Så likt med guld så var det lättare att gräva fram nytt guld när konkurrensen var mindre och färre hade blivit funnet. Likt för Bitcoin så ökar svårigheten genom ökad konkurrens och färre Bitcoins kvar i världen att gräva fram.

Men det finns fler kryptovalutor där konkurrensen är mindre och det finns större chanser för dig att börja tjäna pengar.

3. Investera och vänta

Likt investeringar inom aktier, fonder eller värdepapper så kan du enkelt också köpa kryptovalutor för att spara på längre sikt. Fler och fler har börjat hoppa på kryptovaluta-tåget och ser det som en av flera olika investeringsmöjligheter. I början när aktier släpptes ut för investering så tyckte de allra flesta att det var för riskfyllt för gemene man, men nuförtiden så har dem flesta ett Avanza eller Nordnet-konto och investerar i både aktier som fonder.

Och detsamma gäller för kryptovalutor som också har blivit otroligt populära. Med det sagt så är det mycket mer riskfyllt att investera i kryptovalutor är till exempel de stora kända bolagens aktier. Men för en mindre del av din investeringsportfölj så kanske kryptovalutor kan vara en värd investering? Du kan både köpa kryptovalutor genom certifikat via Avanza och andra börser, eller genom att köpa dina egna kryptovalutor genom en handelsbörs.

Missa inte: 10 gyllene investeringsregler av Warren Buffett

4. Staking av kryptovalutor

Så nu har vi förklarat lite kort vad mining är. Men visste du om att det finns en nyare och mycket enklare metod som kallas för ‘staking’? Så istället för att du minar (gräver) fram nya kryptovalutor så kan du genom att placera dina kryptovalutor i en specifik plånbok hjälpa till att validera nya transaktioner.

Genom att dina kryptovalutor hålls i den här plånboken och är uppkopplat mot blockkedjan så hjälper dem till att validera nya transaktioner, likt mining.

Det hela kanske låter lite komplicerat men det är faktiskt väldigt enkelt. Och nu när många nya blockkedjor som VeChain, Neo och NavCoin har gjort det möjligt att staka dina kryptovalutor ‘kallt’, dvs genom en mobil eller dator som inte är kopplad till internet 24/7.

Tidigare så var du tvungen att ha din dator igång hela tiden för att det skulle fungera. Likt för mining. Men med ‘cold staking’ så fungerar det även när du har stängt av mobilen eller datorn.

5. Acceptera kryptovalutor för betalningar

Om du driver en affär eller butik idag så kan du faktiskt acceptera kryptovalutor som betalningsmedel när någon handlar hos dig. Du kanske undrar vilka fördelar det har med sig? Och visst det finns både ett par negativa delar som positiva för att börja. Det negativa är att du måste deklarera försäljningar separat till Skatteverket och om du skulle till exempel tjäna lite pengar på att en kryptovaluta steg i värde efter att en kund köpte hos dig med dem så behöver du deklarera det värdet också som kapitalvinst.

Men det positiva är att du kan verkligen sticka ut på marknaden, och ta hjälp av den här nya teknologin för att marknadsföra dig och ditt varumärke. Och med tanke på att allt fler blir intresserade av kryptovalutor, speciellt yngre generationer så kanske du ligger helt rätt i tid här.

Du kan idag handla med Bitcoin till exempel på Webhallen idag. Du kan enkelt komma igång med acceptera Bitcoin och andra kryptovalutor via Coinbase Commerce.

6. För hackers och kodare: hitta kodbuggar

Om du är en talangfull kodare eller hackare så finns de utmärkta chanser för dig att tjäna kryptovalutor genom att hitta buggar i koden för nya webbprodukter och tjänster. Många nya företag och organisationer som vill lansera sina nya blockkedjor brukar organisera buggkampanjer. Det vill säga ett tillfälle där de bjuder in personer från världen över att försöka hitta buggar i deras kod. Om man hittar en bugg i koden så blir man belönad för sin hjälp och kan få betalt i kryptovalutor.

Du kan hitta mer information om framtida buggkampanjer här på Hackerone och Hackenproof.

Vi hoppas att några av dem här sex sätten kan vara av intresse för dig. Och att vi har hjälpt dig att bättre förstå den här nya teknologin som alla pratar om. Det finns mycket positivt och negativt i branschen men förhoppningsvis så har vi hjälpt dig att hitta dem positiva delarna genom den här artikeln.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.