Inc Magazines expert anser att det första steget mot att bli egenföretagare inte är en affärsstrategi utan en rejäl självanalys. Om du avskyr att ta risker klarar du förmodligen inte av stressen med en startup. Inc-skribenten uppmanar dig att kontrollera om du kan leva upp till följande innan du bemödar dig med att skapa en affärsplan:

1. Identifiera din passion först och lista alternativ för att nå dit

För en uppfinnare är produkten allt, och att hantera likviditetsflödet i ett företag kan vara den minst tillfredsställande delen. Att arbeta för ett välbetalt befintligt företag eller behålla drömmen som en hobby kan vara mer tillfredsställande och produktivt.

2. Utvärdera dina resurser och finansieringskällor

Du kanske drömmer om att utveckla en ny teknologi för kiselchip, men lite forskning kan informera dig om att de flesta lösningar kräver miljardinvesteringar och mer tid än du har råd med. Kanske bör du hitta en tillfredsställande utmaning som är mer överkomlig.

3. Utgå från dina styrkor och intressen istället för snack

Människor är snabba med att peka ut enkla möjligheter för dig, men att låta attraktiv och vara attraktiv är två olika saker. Lita på dina insikter, och om du måste be om affärsidéer från andra rekommenderas att du stannar där du är tills du är säker på din idé och lösning.

4. Utvärdera om din önskade möjlighet är ny eller gammal

Om en möjlighet har funnits länge har den förmodligen hanterats många gånger med dåliga resultat. Det är bättre att du letar efter nya eller framväxande möjligheter på snabbväxande färska marknader.

5. Kalibrera din förmåga att överträffa konkurrenter och efterapare

I affärer kommer det alltid att finnas någon därute med mer pengar, en bättre plats eller fler resurser, redo att sno din idé. Du behöver immateriell egendom, som ett patent, expertis eller en affärshemlighet, som fungerar som en barriär att försvara dig med.

6. Utvärdera dina kontakter, både på sociala medier och finansiellt

Om du inte har några följare på sociala medier eller kopplingar till influencers och affärsrådgivare, kommer du troligen inte att få stöd för en ny affärsplan. Viktigare än en affärsplan kan vara tidigt nätverkande med branschexperter, en webbsida och en blogg.

7. Testa en prototyplösning innan du skapar en affärsplan

Framgångsrika företag byggs kring lösningar som fungerar, har en marknad och är skalbara. Många av de affärsplaner som specialisterna stöter på är byggda kring en dröm. Dämpa din passion med feedback på en minsta möjliga fungerande produkt innan du lägger ner engagemang.

8. Kontrollera din tolerans för risk, osäkerhet och förändring

Att starta och driva ett företag kräver att du känner dig bekväm och taggad av utmaningarna med det okända. Om du ser en affärsplan som ett sätt att skapa trygghet kommer den att vara föråldrad nästan omedelbart. Varje företag är ett pågående arbete.

9. Beräkna ditt behov av att förvärva saknade nödvändiga färdigheter

Varje framgångsrikt företag kräver resultat- och lösningsfokus, företagsledning och kundservice. Det är en bra möjlighet att samarbeta med andra för att komplettera dina färdigheter, men du bör överväga att skaffa dig relevant erfarenhet eller vidareutbildning innan du sätter ihop en affärsplan.

10. Testa din fysiska, mentala och emotionella stabilitet inför resan

Nya företagsskapare tillintetgör ofta sig själva genom att försumma sin fysiska, mentala och emotionella hälsa. Du behöver vara säker på att du kan stå emot den mentala och emotionella stressen och finna en balans av icke arbetsrelaterade sociala och fysiska aktiviteter.

Var redo - tänk och skriv själv

Enligt Inc Magazine används en affärsplan bäst för att validera och förstärka de principer och drivkrafter som beskrivs här, samt för att kommunicera dem till investerare, ditt team och andra intressenter. Tänkandet och skrivandet görs helst av dig själv, snarare än av utomstående expertis. Att starta och driva ett företag är en mycket personlig sak så se till att du är redo.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.