TikTok, den populära sociala medieplattformen, står återigen inför ett nytt eventuellt förbud i USA som kan ha en betydande inverkan på miljontals amerikanska företag som för närvarande använder plattformen som en del av sin marknadsföringsstrategi.

Med cirka 5 miljoner amerikanska företag som använder TikTok som en kanal för att nå sin publik kan ett förbud innebära en stor förlust av synlighet och försäljning för dessa företag, särskilt om de inte har några andra sociala mediekanaler att förlita sig på.

Så vad kan företag göra för att skydda sig mot potentiella förändringar eller driftstopp på sociala medieplattformar? 

Det finns flera saker företag kan göra för att skydda sig mot potentiella förändringar eller driftstopp på sociala medieplattformar. Jag rekommenderar alltid företag att diversifiera sin marknadsföringsstrategi och investera i marknadsföringstillgångar som man äger och har full kontroll över. Här är några exempel:

  1. Investera i en stark webbplats med bra SEO: En välutvecklad webbplats med bra sökmotoroptimering kan hjälpa företag att ranka högt på Google och andra sökmotorer. Detta kan ge företag en alternativ kanal att nå sin publik om sociala medier stängs ner.

  2. Bygg upp en e-postlista: Att samla in epostadresser från kunder och potentiella kunder kan vara en effektiv marknadsföringsstrategi. Genom att skicka ut epostmeddelanden kan företag kommunicera med sin publik och främja sina produkter och tjänster, oavsett vad som händer på sociala medier.

  3. Diversifiera dina sociala mediekanaler: Att satsa på flera olika sociala medieplattformar kan minska risken att förlora alla sina kunder om en specifik plattform stängs ner. Genom att vara närvarande på flera olika plattformar kan företag nå en bredare publik och diversifiera sina marknadsföringskanaler.

  4. Skapa kvalitativt innehåll: Genom att skapa högkvalitativt och engagerande innehåll på sin webbplats och sociala mediekanaler kan företag locka till sig och behålla sin publik.

Även om nyheten om TikToks eventuella förbud inte direkt påverkar just din marknad idag är det viktigt att ta den som en påminnelse om vikten av att ha en diversifierad marknadsföringsstrategi som skyddar ditt företag mot plötsliga förändringar eller driftstopp på sociala medieplattformar.

Så sammanfattningsvis bör du försöka bygga upp en stark online närvaro som inte är beroende av en enda plattform. Genom att diversifiera din kanalstrategi kan du både framtidssäkra din verksamhet och säkerställa att du kan nå din publik oavsett vad som händer på sociala medier.

Behöver du hjälp med din kanalstrategi? Kontakta mig med dina frågor.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.