Du har bara ett par dagar kvar att avsluta året innan böckerna stängs och alla försvinner på ledighet - gör det mesta av tiden du har kvar!

Här är Deborah Mühlrads, terapeut och Head of Digital Health på BlueCall, tre tips för vad du kan göra för att hantera jobbstressen innan årets slut:

1. Planera​ ​och​ ​prioritera

Även om det känns som att du inte ens har en minut över, ta 20 minuter för planering varje morgon. Strukturera upp dina tankar genom att få ner dem på en lista, antingen på papper eller i mobilen på väg till jobbet. Sätt realistiska förväntningar på dig själv och delegera när du kan, både för nyårsmiddag och budgetplanering.

2. Effektivisera​ ​genom​ ​pauser

Underskatta inte korta pauser. Forskning visar att korta pauser ökar både energiläge och effektivitet så den tid som går till spillo under pausen vinner du snabbt igen.​ ​Det spelar inte så stor roll vad du gör under pauserna, det viktigaste är att de blir av. Till exempel kan du ta med dina kollegor och gå ett snabbt varv runt kvarteret - då får du även en uppiggande dos dagsljus!

Se även: 5 snabba tips för att skippa väggen

3. Prioritera​ ​smart

Det är frestande att avstå från det som är hälsosamt när ditt schema varit fullspäckat med både jobb och julbord, men tänk om. Enligt forskning är sömn, motion och hälsosam livsstil absolut nödvändigt för att hantera en stressig period. Skippa nubben i veckodagarna och promenera sista biten till jobbet om du kan.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.