Vecka 4

Del ett i säljskolan.

Har du tänkt på hur det kan skilja sig mellan säljare i ett och samma bolag?

Hur vissa, oftast en lite andel klarar sig jätte bra, har höga försäljningssiffor, vecka efter vecka, månad efter månad.

Hur kommer detta sig? Har deras produkter bättre kvaliteter än de du säljer, har de billigare pris, har de mer erfarenhet än du, mer tillgängliga produkter eller starkare varumärke?

NEJ!

Ni säljer samma produkt/tjänst med samma egenskaper men försäljningssiffrorna skiljer sig ändå.

Skillnaden i resultat är att dessa personer går ett steg längre, de ringer några samtal fler, de fikar något mindre på jobbet, de spenderar ofta mindre tid till energikrävande aktiviteter såsom att klaga på omständigheter och på andra, de kommer något tidigare till jobbet, och lämnar oftast något senare, och de har oftast kommit till insikten att de bär ansvaret för deras egna resultat. De fokuserar på rätt saker och energin hamnar rätt.

Jag utmanar dig att göra detsamma denna veckan.

Sluta klaga. Ens en gång. Inte på väder, vind, kyla, trötthet, chefen, företaget, policies, kollegor mm mm försök se de positiva detaljerna som tex att du har ett jobb, kan fylla ett behov på marknaden, att du hjälper människor, att du skapar mervärde helt enkelt.

För som egen företagare så måste man börja ta eget ansvar, det vill säga att fira när det går bra för en och kunna ändra sig när siffrorna inte är bra. Men viktigaste av allt är att kunna säga, "det var mitt fel". Resultaten man skapar är ju en produkt av ens egna handlande, inget annat.. visst kan regleringar och lagar ändra ens resultat i vissa fall men det är ändå en själv som bär ansvaret för sina resultat.

Därför är det väldigt viktigt att tänka i positiva banor, för att på så sätt skapa goda resultat.. det går knappast att få bra resultat om man tänker kritiskt, negativt och mörkt, för då blir helt plötsligt allting svårt. Och vi vill ju förenkla för oss och bana väg för framgång.

Hur gör man detta då? Den vanan är ju inget som man åstadkommer över en natt. Vi vill att den känslan och vanan ska vara ihållande och beständig.

Börja med att sopa bort allt negativt runtomkring dig. Negativa människor - försök att få dem till positiva varelser, ifall det inte går, undvik dem! Kom ihåg, man blir som de man umgås med.

Nyheter - sluta titta och läsa dem. De ritar en mörkare bild av världen än vad den verkligen är. Och man påverkas tyvärr negativt av dem, om inte medvetet så sätter det sig undermedvetet! Det säljer lösnummer men promotar undergång.

Böcker - Romaner och deckare är trevliga men läs böcker som beskriver människans potential, vad vi kan åstadkomma, hur pass stora och starka vi verkligen är. Mata in den sortens information i din hjärna. Den genren kallas för självhjälp, och är mycket värdefull, i min mening.

Ändra tal - ändra ditt sätt att tala.. istället för att klaga på saker, prata i en uppmuntrande ton. Beröm folk. Promota deras goda och vackra egenskaper. Var vänlig. Försök att hitta goda egenskaper hos människor och händelser, lyft upp dem, så kommer du se hur din värld förändras till det positiva. För vem vill umgås med en som bara klagar?

Ändra självbild - börja tro på dig själv. Inse att du klarar av det du satt i hjärnan. Låt ingen tala om annat för dig, gör det du vill i livet, även om det är galet stora drömmar. Bara kör!

Sluta känn oro, ångest och tvekan - dessa tre känslor är verkliga och riktigt starka, men de förstör drömmar och sätter käppar i dina hjul. De är ju påhittade känslor, och till 95% obefogade! Varje gång en sådan känsla dyker upp, påminn dig själv om att du är herre över ditt sinne och du kan välja bort dem bäst du vill och att de är osanningar! Träna denna metod.

Finn ditt värde - inse att du är en värdefull medborgare, medlem i familjen hos vänner och bekanta, laget eller olika organisationer som du kanske är medlem i.

Se de små detaljerna - försumma inte nuet och din vardag. Försöker hitta värdet i de små saker och händelser som finns i ditt liv, de är värdefulla.

Och sist men inte minst, var tacksam! Tacksam över allt. Från litet till stort. Känn en djup tacksamhet för att vi bor i ett av världens bästa länder med låg kriminalitet, bra sjukvård, har en inkomst, rent vatten, ren luft, hälsan i behåll osv. Känn den känslan starkt, men glöm inte att alltid sikta högre, mot stjärnorna.

Mitt motto i livet är: var djupt tacksam för det du har i ditt liv men aldrig nöjd, sluta aldrig drömma, kämpa och sträva. Försök alltid bli en människa av värde, mot allt och alla!

Ord från hjärtat.

/Samir

Vecka 5 - Time management eller self management?

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.