Många av oss känner sig kanske vilse eller fast på grund av allt som har hänt och fortfarande händer.

Men om du vill få tillbaka lite vind i seglen så att du kan börja röra dig framåt i önskad riktning igen, är det första du behöver göra att sluta bli känslomässigt involverad i dåliga eller oroande nyheter. Jag säger det eftersom vår undermedvetna inte kan skilja på det som är verkligt och det som är fiktivt.

Om du föreställer dig saker du inte vill ha, som att bli sjuk, förlora ditt jobb eller inte tjäna de inkomst du vill, måste ditt undermedvetna acceptera det som du föreställer dig.

Ditt undermedvetna kan bara acceptera vad du ger till det. Så i stället för att lägga din uppmärksamhet på nyheterna (lokalt, nationellt eller globalt), dina nuvarande omständigheter eller vad andra människor säger eller gör, välj ett bättre sätt...

Börja tänka på vad du vill ha! Du har förmågan att acceptera eller förkasta de idéer som flödar in i ditt medvetna sinne. Så för all negativ information som kommer in, kan du säga, Stop! Det är inte vad jag vill.

Men vet du, mer än nittio personer av hundra gör inte det. I stället för att säga åt det att försvinna, lämnar de sitt undermedvetna helt öppet och släpper in vad som än händer runt omkring dem. Och kom ihåg att det undermedvetna inte kan skilja mellan vad som är verkligt och vad du föreställer dig, så det reagerar på allt vi inte avvisar och blir känslomässigt involverade i.

Varför lever de flesta sina liv på det här sättet? För vi är programmerade att göra så.

Om folk tänkte, skulle de sluta att prata om dåliga nyheter och svåra tider. De skulle även sluta göra samma saker om och om igen och förväntade sig olika resultat. Då börjar vi engagera oss i bra böcker och rikta vår uppmärksamhet mot att förbättra vår självbild och andra former av personlig utveckling.

Så, vad gör du om du vill återställa ditt tänkesätt för det här året?

Börja med att råga dig själv: Vad vill jag verkligen … verkligen?

Börja sedan tänka på detaljerna om hur du vill må varje dag och hur du vill leva ditt liv. Tänk inte på det utifrån vad du är bekväm med eller vad du tror att du kan göra. Tänk från ett helt nytt perspektiv, kom från ett ställe där allt är möjligt, utan begränsningar, inte från ditt begränsade jag.

Börja sedan med att göra en lista över alla otroliga saker som du kommer att tänka på när du låter din fantasi flöda. När du är klar väljer du det mest spännande på listan som ditt mål.

Varför ska jag göra allt detta?

Som Robert Heinlein sa, "I avsaknad av tydligt definierade mål blir vi märkligt lojala mot att utföra dagliga trivia, tills vi till slut blir förslavade av det."

Du gör det för att om du vill höja dig över dina nuvarande omständigheter, behöver du ett mål som är så inspirerande att det kommer att få dig att vilja hoppa ur sängen varje morgon och verkligen förändra dina vanor.

Sedan, i stället för att tänka eller prata om saker du inte vill, kommer du att vara lojal mot ditt mål, och det kommer att dra dig uppåt och driva dig framåt. När du väl har ett klart definierat mål i åtanke är du redo att...

Tryck på återställningsknappen!

Du kan återställa ditt tänkesätt genom att ta ratten och ändra vad du släpper in i ditt sinne. Du är ansvarig och helt ansvarig för dina tankar och vad du säger till dig själv. Du behöver inte fortsätta tänka samma gamla tankar. Du kan skapa nya tankar, och genom att prata positivt mot och om dig själv kan du säga och uppnå vad du vill.

Här kommer 3 enkla steg för att återställa ditt tankesätt för att kickstarta det nya året:

1. Det finns bara två sätt att göra ett nytt intryck av en idé i ditt undermedvetna. En är med en plötslig påverkan; den andra är med ständig upprepning. Använd upprepning, skriv en kraftigt positiv affirmation som stödjer ditt nya mål varje dag under de kommande tre veckorna.

2. Varje gång du tittar i spegeln, sluta se på dig själv som bara den fysiska kroppen du ser i spegeln och börja se och tänka på dig själv som den du är.

3. Ta en titt på vad du gör varje dag, dina vanliga beteenden. Välj sedan ett beteende som inte tjänar dig och bestäm dig för att du ska ändra det. Att försöka ändra för många saker på en gång fungerar inte. Så välj bara ett eller möjligen två beteenden.

Till exempel, om du sover sent varje morgon och du vill gå upp tidigare, så här kan du ändra det:

Börja med att gå upp 15 minuter tidigare varje dag i en vecka. Ställ sedan in ditt alarm ännu 15 minuter tidigare nästa vecka. Fortsätt göra detta tills du går upp minst en timme tidigare än du gör nu. Använd sedan den "extra" tiden för att studera eller göra en annan aktivitet som hjälper dig att ändra ditt tänkesätt.

Dessa övningar kan se ut som enkla övningar, men det är just i denna enkelhet kraften ligger. Använd dem så kommer du att börja oroa dig mindre och bygga ett mer positivt och mål fokuserat sinne.

Nästa gång kan du läsa om hur du kan komma ur dåliga vanor.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.