Ett mål verkar ibland så långt borta, och våra framsteg verkar ofta vara så smärtsamt långsamma, att vi har en tendens att tappa modet. Det verkar ibland att vi aldrig kommer att komma i mål.

Sedan kommer vi att falla tillbaka till gamla vanor som, även om de kan vara bekväma nu, leder oss ingenstans. På så viss kommer målet att försvinna och börjar vi gå efter nästa mål utan resultat.

Nu finns det ett sätt att slå detta. Den har använts framgångsrikt av många av världens mest framgångsrika människor, och det har förespråkats av många av världens största tänkare.

Du ser, det som gör de stora, fantastiska, är att de TÄNKER in i sina resultat. De blir inte utsatt för yttre påverkan men är helt fokuserat på deras värdiga ideal, deras mål!

Att sätta mål

Så hur börjar vi när vi sätter mål? Sätter du mål efter det du tror är möjligt eller sätter du mål du kan tänka sig är eventuellt möjligt?

När vi sätter mål ska vi vara inspirerad och brinner för att uppnå det mål vi sätter, målet ska motivera dig så att oavsett vad som händer på vägen målet förblir tydligt i sikte och inspirerar dig att ta steg efter steg fram tills du har nått målet.  

Ett mål ska alltid vara något som får dig och företaget att växa, bli bättre, få bättre resultat, få mer sälj med mera. Ett mål ska vara något som är långt utanför vår komfortzon, det är där vår riktiga tillväxt ligger. När vi börjar känna oss lite rädd och obekväm så vet vi att rätt mål är satt.

Det roliga är att man oftast redan vet hur du skulle presterar bättre i nästan alla områden, men vad vi VET och vad vi gör är en helt annan historia. Vilka är dina kunskapsluckor? Vad är det egentligen som håller dig tillbaka från din framgång? För att uppnå dina mål måste du gå till grundorsaken till alla resultat som du och företaget producerar.

Om man tar sig till grundorsaken, kan du sluta slösa energi, sluta behandla symtom och låta bli att få förutsägbara och genomsnittliga resultat. Om vi ska ta hand om att förbättra vårt resultat behöver vi börja tro på att vi verkligen kan uppnå målet och tänka från det uppnådda målet. Hur behöver företaget se ut, vilket beteende behöver vi ha, vilka successiva vanor behöver bli det nya standard?

Schemalägg tid

Om målsättning är en prioritet för dig i ditt företag (nettovinstmål, försäljningsmål, ökad marknadsandel) är det bara meningsfullt att schemalägga tid i din kalender för att uppnå dem. 

Jag vet att du måste arbeta i ditt företag, men att nå mål betyder att det krävs tid för att arbeta PÅ ditt företag. Det finns förmodligen också personliga mål du har satt upp för i år (Familjetid, Studietid, Semester) Reservera tid för att bara arbeta med uppgifter som hjälper dig att uppnå ditt mål. Håll den tiden, betrakta den som helig!

Vakta den tiden noga. Framgång kräver dedikerad tid för att sätta dig själv först.

Växla upp

Få de verktyg, support och information du behöver för att slutföra ditt mål.

Behöver du få ditt företags varumärke gjort eller en ny webbplats byggd? Finns det en teknik du bör lägga till i ditt företag? Ska du anställa en ny teammedlem?

Oavsett vad ditt mål är, finns det en kurs du kan gå eller någon du kan prata med som gör att du kan ta dig vidare. Satsa på vad du behöver för att få det att hända.

Oavsett vilka mål du har satt upp för företaget eller dig själv önskar jag dig största framgång med att skapa ett arbete och ett liv du älskar!

Mer av Kristiaan: Varför ska jag göra affärer med DIG?


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
1 kommentarer
2021-10-27 12:33
Fantastisk livslång framgång är väldigt enkel att skaffa sig nu oavsett om man tror att lyckan ligger i just personlig framgång eller inte....Sälj allt du har och köp ****Guld för pengarna, flytta sedan runt och bo hos din familj och hjälp dem tills de har gjort likadant och ni alla bor i släktens gamla sommarstuga på landet och odlar er egen mat....men allt detta fort fort nu då: HÄR ÄR NYCKLARNA SOM LÖSER DINA OCH Sveriges EKONOMISKA OCH INDIVID RÄTTSLIGA PROBLEM...ALLT SOM HÄNDER NU INGÅR I EN 3000 ÅRIG MAKTKAMP MELLAN EN CENTRALBANKS ELIT OCH EN ARISTOKRATISK ELIT OCH DERAS VÄPNARE DJUPA STATEN...men det är också en tid när chanserna för befolkningens frihet är som störst VARJE INDIVID HAR JUST NU SIN DEL AV HELA Landets MAKT I SIN HAND OCH ÄVEN OÄNDLIGT MÅNGA KOMMANDE GENERATIONERS LIVSFÖRUTSÄTTNING....ALLT DE BEHÖVER GÖRA FÖR ATT FÖRSTÅ SITUATIONEN ÄR ATT LÄSA/ KOLLA UPP OCH FÖRSTÅ FÖLJANDE SKRIFT , OCH GÅ SAMMAN.: QFS är enkom ett betal-överförings system i grunden....för att förhindra korruption och krig mellan länder....( som man säger redan ligger och provköres sidan om SWIFT systemet ).....När inom kort centralbankslån blir olagliga så blir QFS även en valuta värdes reglerare då alla nationella valutor kopplas till globala guldpriset och ländernas samlade tillgångar ger mängden betalmedel i landet. Vad HELA Sveriges BEFOLKNING nu skall prata om ... är om de enorma resurser som frigörs NÄR CENTRALBANKERNAS KREDITER RADERAS av DRAIN THE SWAMP... skall hanteras av individerna själva I EN RIKTIG DEMOKRATISK FÖRFATTNING eller som "djupa staten" och deras puppetmasters ARISTOKRATIN drömmer om...I nuvarande odemokratiska system. Allt jag ser i detta är bara en massa symptom på problemet att Sverige aldrig haft en riktig demokratisk författning, typ sådan där elit, politiker och administration är tvingade att följa och skydda individens beslut, rättigheter och egendom...istället för att vara en korrupt, förgripande cancer på dem. Bara från den maktfördelningen vi alla kan mötas, enas och börja jobba tillsammans med framtiden efter den ekonomiska kollaps och konstitutionella kris som nu kommer påtvingas Sverige utifrån. . Se mer...
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.