Frankrikes HEC Paris har utsetts till Europas bästa handelsskola, enligt Financial Times rankning 2023, följt av London Business School och Spaniens IESE Business School.

Financial Times rankar inte bara vad de bedömer vara de bästa handelshögskolorna i Europa totalt sett, utan också de olika programmen varje skola har att erbjuda.

I den slutliga bedömningen av varje skola står programmen MBA, EMBA och MiM (Master in Management) för 25% vardera i rankningen. Resterande 25 % avsätts för anpassade och öppna fortbildningsprogram.

Financial Times använder en mängd olika faktorer för att bedöma de olika studiekurserna som finns i Europas handelshögskolor, inklusive karriärutveckling, löneförväntningar och i vilken utsträckning ämnen relaterade till klimatförändringar tas med i undervisningen.

Den bygger sin undersökning på frivilligt deltagande från skolorna själva och deras alumner.

Frankrike är det mest representerade landet på listan: 23 franska skolor visas, med fem bland de tio bästa. Nästa är Storbritannien med 15 skolor i rankingen, följt av Tyskland på bronsplatsen med åtta.

Spanien och Portugal har fem skolor vardera på listan. Av de 8 utvalda nordiska skolorna finns tre skolor med från Sverige.

Placering #23 Handelshögskolan i Stockholm.

Placering #70 Lunds universitets Handelshögskola (Lusem).

Placering #82 Internationella Handelshögskolan i Jönköping.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.