En konkursvåg kan följa nu när företagen som beviljades anstånd med skatterna förväntas återbetala dessa. Många kunde inte betala skatterna i tid under pandemin efter att myndigheterna tvingat många företag att stänga ner.

- Det är riktigt illa när företag tvingas stängas ner på grund av ologiska myndighetsbeslut. Så här ska det inte få gå till, menar Patrik Nilsson grundare av Företagande.se.

Restaurangbranschen, ofta bestående av småföretagare, är en av branscherna som drabbats hårdast av restriktionerna. Detta då många tvingades stänga kl 20.00 då smittspridningen ansågs öka. Samtidigt som spridningen av coronaviruset verkade vara betydligt mindre dagtid på exempelvis ICA, IKEA och Systembolaget.

Det var framför allt under våren 2020 som många beviljades anstånd men sen har de sammanslagna skulderna vuxit med flera miljarder till följd av bland annat Skatteverkets räntor och avgifter, meddelar Dagens Industri.

Läs vidare: Miljarder i företagsstöd i sjön: "tala om skattesänkningar i stället"


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
3 kommentarer
2022-11-22 10:49
Det går att få avbetalning på 36 månader, men vilka kriterier som ska vara uppfyllda för att den ska beviljas är lite oklart.
2022-11-22 10:40
Klaus Schwab announces NEW plan to rule the world https://www.youtube.com/watch?v=GCxvWSipIXo
2022-11-22 10:39
Ja visst är det märkligt att under vissa tider och på vissa platser gällde olika regler. Men gör dig beredd. Under G20-mötet som nyligen hölls planerade "ledarna" som inget folk någonsin har valt att det ska införas vaccinpass framöver. Så detta är inte slut på långa vägar.
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.