Med totalt 900 000 kunder i Norden, varav 20 000 är företagskunder, har Lunar fram till nu erbjudit ett begränsat urval tjänster för företag i Sverige. Nu introduceras hela deras erbjudande, vilket gör det möjligt för svenska företag att byta från storbankerna till Lunar Business.

– Enligt den danska näringslivsorganisationen SME Danmark är Lunar en viktig aktör för den danska ekonomin och en av de banker som är mest dedikerade till småföretag. Med Lunar får den svenska marknaden ökad valfrihet och svenska företagare kan byta till en bank med en bättre digital upplevelse, lägre priser och inga dolda kostnader för onödiga kringtjänster, säger Mats Persson Bergius, Sverigechef och CCO för Lunar.

Lunar skiljer sig från andra företagsbanker genom sin högre tillgänglighet, bättre digitala verktyg och ett tydligt fokus på små- och medelstora företag. Småföretagaren David Persson, som driver juristbyrån Consilex och nyligen bytte till Lunar Business, uttrycker sin nöjdhet:

– De traditionella bankernas handläggningstider har passerat alla rimliga gränser samtidigt som deras utbud av onödiga kringtjänster ständigt sväller. Som småföretagare vill man ha en enkel och smidig banklösning, gärna med en tillgänglig och trevlig kundservice. Lunars snabba onboarding var helt otrolig. Jag ansökte om ett konto under eftermiddagen och hade ett fungerande bankkonto redan kring lunch dagen efter.

Lunar Business erbjuder kundtjänst både vardagar och helger, och deras digitala verktyg är intuitiva, underlättar redovisning och kan integreras med flera bokföringssystem. Att företagsbanken är uppskattad märks tydligt i Trustpilots statistik över kundnöjdhet där Lunar Business får 4,6 av 5 stjärnor, ett betydligt högre betyg än andra företagsbanker.

– Många av våra svenska kunder har redan testat delar av Lunars erbjudande och vi ser att våra användare blir allt mer aktiva och att vi växer snabbt. Vid lansering av vårt svenska bankerbjudande för småföretag fick vi hundratals ansökningar, vilket visar på behovet i marknaden. Därför ser vi nu mycket fram emot att erbjuda helhetslösningar för både privatkunder och företag, fortsätter Mats Persson Bergius.

En prisjämförelse mellan företagskonton med anslutning till Bankgirotjänster, genomförd av Lunar i maj 2024, visar att Lunar Business är Sveriges billigaste företagskonto baserat på avgiften för första året hos svenska företagsbanker under 2023.

Med sin expansion till Sverige fortsätter Lunar att utmana de traditionella bankerna och erbjuder småföretagare ett modernt och kostnadseffektivt alternativ för deras bankbehov.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.