Efter tiden som UF-företagare fick de tre tjejerna blodad tand och ville fortsätta som företagare.

– Det handlade inte om, utan när vi skulle dra igång, säger Sofia Oinonen till TN, som tillsammans med Sofia Larsson och Lisa Axelsson, som numera driver inredningsföretaget Wrun i Eskilstuna.

De fick en bra start då de kunde ta med kunder och kontakter från tiden som UF-företagare. En annan sak de fick med sig var kunskapen om moms och skatter. Det var en chockartad lärdom berättar tjejerna till TN.

Få förstår hur höga skatterna egentligen är

En rapport från Svenskt Näringsliv visar att svensken i genomsnitt underskattar skatternas omfattning med 35 procent. "Ett annat sätt att uttrycka underskattningen är att för varje två kronor man tror att man betalar i skatt, är den faktiska skattebetalningen i själva verket tre kronor."

Filmen som tjejerna tagit fram förklarar enkelt och tydligt vad som blir kvar av en faktura på 60 000kr. En bra bit över hälften försvinner och kvar blir endast 23 000kr.

Se filmen här

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
3 kommentarer
2022-09-16 10:06
Moms är 25%, 16% eller 6%. Det finns ingen sats på 20%.
2022-09-01 18:24
Ännu en film om höga skatter där det blandas hej vilt vad som kopplas ihop.
2022-09-01 12:02
Jag har inga problem med skattesatserna men stora problem med det offentliga slöseriet. Det vräks ut pengar på rent ut sagt politiskt flummeri medans att underhålla vår infrastruktur (järnväg, vägar offentliga byggnader läs Slussen etc.) det finns det inga medel till. Inte heller finns det medel till anständiga löner i sjukvården.
Felet är inte skatterna utan den sanslösa mängden av skattebetalarna avlönade politiker och tjänstemän. Det borde ha gjorts saneringsarbete i förvaltningen för decennier sedan.
Sverige har flest politiker i världen per capita. Världens största riksdag per capita.
Ju fler kockar desto sämre soppa!
Se mer...
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.