Konkursen uppges ha orsakats av en skatteskuld som företaget dragit på sig under pandemin, en börda som bolaget inte längre klarade av. Konkursförvaltaren Robert Asplund uttrycker hopp om att kunna hitta en lösning för det anrika företaget, skriver MVT.

– Det känns extra ansvarstyngt att hantera en sådan klenod, men vi hoppas kunna hitta möjligheter framöver. Vi vet att det finns efterfrågan på deras produkter, säger Asplund till MVT.

AB Motala Verkstad grundades 1822 av Baltzar von Platen i samband med byggandet av Göta kanal och har genom åren varit involverad i tillverkningen av bland annat broar, fartyg och ångmaskiner. Verkstaden har stått bakom ikoniska byggnadsverk som Västerbron i Stockholm och nämns till och med i Jules Vernes berömda roman En världsomsegling under havet. Företaget är idag specialiserat på avancerad svetsning och plåtbearbetning.

Motala Verkstads konkurs innebär ett tungt slag för stadens industriverksamhet, men hoppet finns kvar om en återhämtning och en eventuell ny framtid för verksamheten.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.