Företagande.se är sedan 2005 en mötesplats för Sveriges företagare. Sajten attraherar 40 000 unika besökare/vecka och vi skickar regelbundet ett nyhetsbrev som når 100 000 prenumeranter.

En inbjudan

Vi välkomnar genomtänkta artiklar och annat skapat innehåll som utforskar företagande och entreprenörskap med allt vad det innebär. Skriv om trender, nyheter eller skapa debatt om vilka idéer som ligger bakom ett fritt samhälle och fria företagare. Vi tror att fler diskussioner och djupare samtal är viktiga för att samhället ska utvecklas på bästa möjliga sätt. De bästa idéerna har vi förhoppningsvis ännu inte kläckt.

Dela med dig av kunskap inom ämnen som ledarskap, försäljning, personlig utveckling, ekonomi, juridik, skatter, marknadsföring, etc. - allt som innefattar hur man startar, driver och utvecklar sitt företag.

Bli en del av något större tillsammans med hundratals skribenter, i en Community med tiotusentals potentiella läsare.

12 bra anledningar att skriva på Företagande.se

 • Du förbättrar världen. Det kan låta överdrivet men det är faktiskt så. Småföretagare är motorn i svensk ekonomi och genom att skriva och dela med dig av kunskap underlättar du för dessa hårt arbetande individer. Det gagnar inte bara företagaren och dess anhöriga, utan hela samhället i stort. Opinionsartiklar och krönikor kan också påverka beslutsfattare till att ändra lagar och regler som leder till friare och starkare företag.
 • Slipa yxan. Att skriva hjälper till att sortera och förbättra dina idéer och argument. Det är en av anledningar till att många författare väljer att skriva regelbundet; det underlättar arbetet inför kommande bok, utbildning, kurs som ska hållas, men även i det vardagliga arbetet.
 • Vi hjälps åt. När du skrivit en text kan du be om feedback av andra skribenter. Du kan också hjälpa andra att vässa deras texter. På så vis kan vi leverera bättre innehåll åt läsarna och medlemmarna.
 • Bli utvald. De bästa och mest omtyckta texterna lyfts fram av redaktionen och då hamnar den på förstasidan och i nyhetsbrevet som skickas till 90 000 prenumeranter. Bra exponering med andra ord.
 • Förkovra dig. Vi erbjuder en skrivarskola som hjälper dig att förbättra ditt skrivande så du når fler läsare.
 • Skapa tillväxt. Du bygger din läsarkrets och utökar ditt nätverk med potentiella kunder, samarbetspartners och vänner.
 • Förtroende. Företagande.se har högt förtroende hos Google vilket gör att artiklar som publiceras hos oss rankar högt.
 • Utmanas. Övriga medlemmar kan efterfråga ämnen som de vill läsa om. Här kan du anta utmaningen och möta läsarna genom att ta fram en vass text om ämnet.
 • Samla poäng. Sajten har ett poängsystem som gör att ju mer du skriver och ju mer dina texter blir lästa och delade, desto mer poäng får du. Det hjälper dig att synas i fler sammanhang och i träfflistor på sajten.


 • Öppna dörrar. Många som skrivit på Företagande.se kan vittna om att deras medverkan var startskottet på något nytt och större. Det ledde till en ny kontakt, en ny kund eller en nytt samarbete.
 • Stärker ditt varumärke. Att skriva bygger ditt varumärke vilket kan leda till nya kunder, affärer och kontakter.
 • Spänning. Man vet aldrig i förväg hur en artikel ska tas emot. Vissa artiklar som skrevs för flera år sedan har fortfarande tiotusentals läsare årligen. Håll utkik efter vad som efterfrågas av våra läsare och va snabb på att nappa så kan just din artikel bli en av månadens mest lästa.

Flera personer i ditt nätverk skriver troligen redan, välkommen du med.

Så här säger några av våra författare

Krister Maxe"För det första är Företagande.se en seriös sajt som ser till sina läsares och sina kunders bästa. Och det är viktigt för mig. Det finns många "företagarsajter" som är mindre seriösa och de vill jag av naturliga skäl inte förknippas med. För det andra är Patrik och de andra jag haft kontakt med mycket trevliga och ser till att mina artiklar kommer upp så snabbt som möjligt. Och för det tredje så får jag nya kunder genom mina artiklar, vilket alltid är trevligt." – Krister Maxe, marknadsföringskonsult och copywriter.

Fredrik Grönkvist"Av en ren slump skrev jag under 2010 två artiklar för Företagande.se - två artiklar som idag toppar Googles sökresultat på aktuella sökningar - detta har genererat tiotals nya kunder. Jag är oerhört tacksam för att som en liten aktör få chansen att kompensera en stor budget med kunskap i artikelform - det har varit väldigt värdefullt för oss att få skriva för Företagande.se." – Fredrik Grönkvist, importagenturen ScandinAsian.

Sugen på att komma igång och skriva? Kontakta oss här


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.