Hjälp Bokföringsfel

2
Hej, för drygt 1,5 år sedan startade jag och en kompis ett paintbollbolag i form av ett handelsbolag, vi gick ekonomi på gymnasiet och tänkte att vi skulle klara bokföringen. Det har däremot strulat till sig. Paintballvapnen som vi köpt in ligger nu i resultaträkningen som kostnader istället för tillgångar där kostnaden för dem blir avskrivning såklart. Vi fick därmed en stor förlust första året, vilket inte speglar vår ekonomiska ställning... Jag kan även konstatera att vi bokfört en del fel då det ligger någon leverantörsskuld osv... Hur bör vi gå tillväga? Det är ett väldigt litet företag. Är det stor risk att man blir granskad? Kan en revisor hjälpa till att reda ut saker snabbt? Vad kan konsekvenserna för detta bli? Tack på förhand!
2
Alltså har vi lämnat in bokslut med balansräkning där vi endast har pengar som tillgångar (bankmedel) och 0 för anläggninstillgångar (vapnen) även fast vi har ett gäng med grejer. Resultat blev också felaktigt eftersom att våra inköp ligger som kostnader även fast stora delar av inköpen finns kvar och borde ha skrivits av.
967
85
Hej, Självklart kan en redovisningskonsult hjälpa till att reda ut detta. Man kan alltid skicka in en rättad deklaration. Gör ni det innan ni blir granskade så kommer ni ju undan ev skattetillägg mm. Frågan är väl om ni haft rätt att dra av utrustningen direkt eller inte. Direktavdrag får ni göra om de beräknas att ha en ekonomisk livslängd på max 3 år eller om värdet var max 23 250 kr (och här bör ni se det sammanlagda värdet då det troligtvis köpts in ungefär samtidigt och har ett samband). Hur stor risk man tar beror på vilka belopp det handlar om. Men det låter som att ni ändå har en del att reda ut och det blir väl inte bättre av att vänta.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.