Jag vantrivs så på jobbet. Har du några tips eller goda råd?
- Jonne


Svar av Ylva Ekdahl, Expert inom coachning och HR-frågor rörande ledarskap, medarbetare och arbetsgrupper.

Böra med att fundera på vad det egentligen handlar om. Har du tröttnat på dina arbetsuppgifter, trivs du inte med dina arbetskamrater, har det skett förändringar på jobbet? Eller är det så att du inte längre känner att du lär dig nya saker?

Det kan vara svårt att strukturera sina tankar, så ta gärna hjälp av någon annan som du kan bolla med. Först därefter kan du fundera på åtgärder. Har det tillkommit något på jobbet: nya arbetsuppgifter, nya arbetskamrater? Det kanske ser helt annorlunda ut än det jobb du sökte och fick. Fundera på om det är detta du vill göra och om det går att förändra arbetet på något sätt.

Kan du diskutera frågan med din chef, så gör det. Handlar det mer om förändringar på jobbet som påverkar dig behöver du förstå var du själv befinner dig just nu. Det är naturligt att bli deppad, förvirrad och arg i ett visst stadie av förändringsprocessen, du kanske bara behöver acceptera och vänta ut det?

Är problemet att du tröttnat och inte lär dig något nytt är det kanske dags att se sig om efter ett annat arbete. Lägg upp en plan för hur du ska göra och börja jobba framåt. Ta gärna hjälp av en karriärcoach.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.