Jag och min bror håller på att starta ett företag där vi ska sälja, installera och serva pelletsbrännare och biobränslepannor och undrar hur man på bästa sätt skriver ett brev till tillverkarna av de produkter vi vill sälja för att söka att bli återförsäljare åt dem.
- Thed Rudebeck

Svar av Företagande Redaktionen, Expert inom företagande och entreprenörskap.

Hej!

Då ni ska hjälpa dem att sälja deras produkter så är läget ett annat än om ni skulle skriva ett säljbrev där ni säljer till kund. Tillverkaren vill ju säkert sälja mer men samtidigt vill de inte ha en oseriös återförsäljare.

Antingen ringer ni först och presentera er och vad ni vill. Företagets marknadsansvarig, om det finns någon, är nog bäst att prata med. Annars vet säkert receptionisten vem ni ska prata med.

Väljer ni att skicka ett brev eller ett mejl är det viktigt att ni följer upp med ett samtal. Räkna inte med att de ska återkomma till er.

Se även: Avtalsmall för att bli återförsäljare

Ett brev skulle kunna se ut så här:

Hej,

Mitt namn är ... och jag och min bror ska starta ett företag där vi ska sälja och installera pannor och brännare till privatpersoner och företag. Vi har flera års erfarenhet då vi jobbat med detta sedan 10 år tillbaka.

Vi letar efter en tillverkare som vi kan samarbeta med och jag tror ni har de produkter vi söker.

Jag presenterar gärna oss mer över telefon eller vid ett personligt möte.

Jag slår dig er signal på fredag så kan vi prata mer då.

Med vänlig hälsning

Jag valde att skriva en kort text som är rakt på sak. Använd delar av detta om ni vill. Om inte så har det förhoppningsvis gett er några tips.

Lycka till!

Tips: Mall för att anlita agent


0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.