“När du börjar ljuga för dig själv blir du din egen värsta fiende.” - Dr Dragos

Social press är en av de vanligaste faktorerna till att människor börjar ljuga för sig själva och fastnar i olyckliga vardagar. Dr Dragos Bratasanu, en av vår tids smartaste och mest okonventionella inspiratörer, råder alla som är på jakt efter sin passion att inte lyssna för mycket på vad folk har att säga. Att dra sig undan ett tag kan ofta vara det bästa.

Sluta ljuga för dig själv - följ din passion!

Dr Dragos Bratasanu lämnade ett välbetalt arbete som rymdforskare och ingenjör, packade ner sin doktorsexamen i en kartong som han ställde längst in i källarförrådet och började om från 0 för att satsa på sin verkliga dröm.

Drömmen hade alltid funnits där - det som saknades var modet att kliva av spåret och byta riktning. Han hade en trygg social tillvaro, ett bra arbete och en lovande karriär. Problemet var att hans hjärta inte höll med.

“Entusiasm utan kompetens tar ut sig självt. Kompetens utan entusiasm tar ut dig.” - Dr Dragos

Rymdforskaren och ingenjören Dragos Bratasanus hjärta tänkte inte låta honom komma undan, och till slut blev situationen ohållbar. Han var tvungen att agera. Så han tog ledigt ett år för att få klarhet i livet.

Och klarheten kom.

Doktorsexamen och toppjobb - obetydligt. Hjärtat hade talat, och den här gången lyssnade han.

Hjärtat säger vad du ska göra - inte hur

Naturligtvis var det ingen som riktigt förstod avsikten med hans plötsliga och vågade infall. Hans förhållande tog slut, hans familj och vänner började ifrågasätta honom och han fann sig snart helt ensam i sin kamp medan goda råd och kritik haglade över honom. I efterhand erkänner han till och med att den svåraste utmaningen var att stå emot den sociala pressen.

Det var då, när allting var som mörkast, som Dr Dragos fick ett råd som faktiskt gav någonting annat än misstro.

"När allt är borta, när du står där ensam och ingen stöttar dig, det är då du på allvar kan börja lyssna på vad ditt hjärta har att säga dig. Det är då du kan skapa någonting som är äkta."

Det inspirerade Dr Dragos att fortsätta kämpa för sin sak, och resten är, som man brukar säga, historia.

Övertygelsen och målet

Enligt Dr Dragos finns det 900 miljoner(!) människor i världen som är missnöjda med sina liv, sina jobb eller bådadera, och han har gjort det till din livsuppgift att visa att svaret alltid finns på insidan. Hans egen resa har övertygat honom om att lyckan finns i samspelet mellan passion och kunskap, och att det är hjärtats röst som är den mest genuina och sanna av de alla.

Våga stå pall för de goda råden!

När följde du ett gott råd senast som egentligen inte stod i linje med ditt eget hjärta? Kan du minnas ett tillfälle där du följde ett råd som fick dig att känna obehag? Lite smutsig? Blev det plötsligt svårare att få ordning på tankar och känslor när du hade för avsikt att göra det lättare?

Goda råd är bara goda om de står i linje med vem du är och vad du vill - annars är de bara redskap för en intressekonflikt.

Kom ihåg att framgång är förlåtande

Är det någon som ger Dr Dragos verbalt smisk idag för hans beslut att lämna sin lovande, välbetalda karriär?

Nej.

När du står där med segerbucklan i handen kommer alla dina moraliska och etiska snedsteg vara glömda och förlåtna. I ett samhälle där människor har svårt att särskilja person från prestation fungerar det så. Många beslut som en företagare måste ta kommer inte stå i linje med allas värderingar, och det skapar alltid en inre konflikt hos någon. Det är priset du betalar för att följa ditt hjärta. Människorna i din sociala krets kommer alltid ha åsikter, och förändringar kommer inte alltid att uppskattas. Dr Dragos hoppas att hans resa ska inspirera fler människor till att våga göra annorlunda och följa sitt hjärta.

För det pris du betalar får du alltid tillbaka med framgångarna.

Här kan du se och höra Dr Dragos:

 

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.