Den svenska biståndsmyndigheten Sida misstänks finansiera terrorism. Det har nu framkommit då Sida och flera andra internationella biståndsorganisationer gett finansiellt stöd till FN-organet UNRWA. Det uppdagades nyligen att UNRWA tros ha kopplingar till terrorstämplade Hamas. Sida har nu valt att pausa biståndet.

Det är inte första gången Sida är i blåsväder då svenskars skatteinbetalningar bland annat har gått till att finansiera lyxliv i Afrika.

"En tredjedel av biståndet försvinner i korruption" menar antikorruptionsrevisorn Louise Brown.

Vårdslös hantering av och slöseri med svenska folkets pengar blir allt tydligare samtidigt som vanliga människor får allt mindre makt över sina egna pengar.

Många företagare och privatpersoner upplever problem vid betalningar till utlandet. Företag som ska betala leverantörer kan helt plötsligt få sina överföringar stoppade där det kan vara svårt eller nästintill omöjligt att hitta en lösning för att betala. Detta skapar stora problem för företag som riskerar att tappa förtroende och kontakt med affärskritiska leverantörer.

Även privatpersoner som vill föra pengar utomlands kan få transaktionen stoppad utan förklaring.

Finansiering av terrorism är ett lagbrott. Att få göra vad man vill med sina egna pengar är en grundläggande rättighet.

Relaterad läsning: Ökad korruption i Sverige enligt korruptionsindex


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
5 kommentarer
2024-03-10 20:50
Jag ser att vår regering har valt att återuppta biståndet till det som du kallade "terrorism", och bevis är inte så stark som du hävdade tidigare.
2024-02-06 16:02
så här ser ut den riktiga journalism. https://www.youtube.com/watch?v=tqG2yeF_4sg&ab_channel=Channel4News
2024-02-02 11:42
Rubriken och artikeln är helt missvisande. 1: Anklagelse kom inte från oberoende källa utan från Israel som är en del av konflikten som pågår och själva utredas just nu i ICJ domstolen för folkmordhttps://www.svt.se/nyheter/utrikes/nu-ska-icj-besluta-om-stopp-for-krigforingen-i-gaza-eller-inte. 2: Anklagelse handlar om 12 personer som utredas just nu av UNRWA, 12 av 13,000 UNRWA anställda i Gaza, så hur kan du våga säga "UNRWA kopplingar till Hamas? Skulle man kalla Säpo för Ryssland-kopplat eftersom 2 anställda där har blivit dömda för att ha spionerat https://sakerhetspolisen.se/ovriga-sidor/nyheter/nyheter/2022-11-11-tva-personer-atalas-for-grovt-spioneri.html åt Ryssland? 3: Du ha inte nämnt den lidande av civila i Gaza där 2 miljoner har flytt deras hem och mycket beroende av UNRWA tjänster nu mer än tidigare. Se mer...
Se svar (1)
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.