Vad är en webbplats?

En webbplats fungerar ungefär som en digital bostad. Varje webbplats har en domän som visar vart webbplatsen ligger, oftast består webbplatser av en startsida följt av flera undersidor. Det kan vara viktigt för ett företag att skapa en digital närvaro för att nå ut till så många kunder som möjligt. En webbplats hjälper till med det. Innan digitaliseringen så annonserades bostäder via papperstidningar, samt så kunde det hända att du la upp till-salu-skyltar utanför bostaden. Med webbplatser så fungerar det lite annorlunda. Under digitaliseringen så har sökmotorer stigit fram där dem b.la underlättar sökningen efter specifika webbplatser. Sökmotorer som Google, rangordnar webbplatser och visar dem sidor som passar bäst emot olika sökningar.

Vad är en webbapplikation?

Till skillnad från en webbplats så är en webbapplikation mer dynamisk i karaktär. Ett exempel på en webbapplikation är Google Docs, där det första utkastet av denna artikel var skriven i. Med de moderna webbläsare som vi har idag har du friheten att utveckla, designa och underhålla unika applikationer så länge den tekniska kompetensen räcker till.

När man ska bygga ut en webbapplikation finns det ett flertal verktyg att välja mellan. Det finns även olika delar av en applikation som du måste ta hänsyn till. En applikation bör oftast börja med papper och penna. Själva designen utgör hur en applikation ska fungera i praktiken men även vad som förväntas och framförallt hur användarens resa ska se ut från att användaren har kommit i kontakt med applikationen, till att användaren har utfört en eller flera uppgifter.

Vad finns det för skillnader mellan en webbplats och en webbapp?

Den främsta skillnaden mellan en webbplats och en webbapplikation är vart deras fokus ligger någonstans när det kommer till användning och behov. En webbplats lägger mycket kraft på att vara snabb och praktiskt. Det är viktigt för en webbplats att synas i olika sökmotorer, det är så en webbplats får kännedom. För en webbapplikation är detta inte lika viktigt. En webbapplikation arbetar oftast redan med en befintlig målgrupp, det blir då en fråga om vilka användningsfall som gäller och hur man förenklar användningen av applikationen.

Om man kollar på egenskaper så är en webbplats oftast lättare i storlek. Detta beror på att man försöker öka hastigheten det tar för att en användare att få fram webbplatsen genom att tillse filer med mindre storlek samtidigt som man vill förse användaren med bästa möjliga upplevelse. Det blir en balansgång mellan optimering och användarupplevelse. När det kommer till genomförandet har en webbapplikation ett betydligt större ansvar. Det handlar om att göra det lätt för en användare att slutföra en uppgift men även att kunna prestera under en större skala.

Om Konverta

Konverta vill skapa kreativa digitala lösningar utifrån dina visioner, och samtidigt ge dig mätbara resultat. Vi erbjuder dig som kund flera tjänster för att tillgodose alla våra kunders behov. Konverta vill kombinera god service med användbar digital teknik, och samtidigt öka trafiken på din webbplats. Med en bra digital marknadsföringsstrategi kan du öka din verksamhets tillväxt och utveckling.

Vi kan även hjälpa ditt företag med allt kreativt innehåll. Behöver du snygga bilder till din webbsida, en fräsch video som representerar ditt företag eller en uppdatering av din logotyp. Vi ser till att hela din digitala resa förblir rolig och kreativ.Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.