Att driva företag, stiftelse och projekt är fullt av utmaningar. Inte minst gäller det att hitta rätt samarbetspartners och bygga ett bra nätverk med vassa affärskontakter. Detta blir ännu svårare för de som inte bor i en storstad.

Joacim och Tina Sager i Connecting Group Sverige AB har som många andra lagt mycket tid och kapital på nätverk som inte uppfyllt deras behov eller gett det önskade resultatet. De tröttnade till slut.

”Vi har arbetat många år med EU-finansiering och därefter med stiftelser och vet att det finns mängder med kapital och möjligheter. Många stiftelser sitter på stort kapital men får inte rätt ansökningar för att dela ut det. Det är ju inte klokt tänker vi.”
Om MatchMore

MatchMore är nätverket och plattformen för alla typer av organisationer som stiftelser, stiftelseägda verksamheter, företag, investerare och projekt som antingen erbjuder eller söker finansiering, kunskap, partners och samverkan för att stärka sin tillväxt för framtiden.

Genom MatchMores matchnings-verktyg kan du sammankopplas med nya värdefulla kontakter och skapa affärsmöjligheter för din organisation. 

I Sverige finns idag över en miljon bolag och drygt 19 000 stiftelser men tyvärr alldeles för lite samverkan emellan dem. Samverkan behövs då både stiftelser, investerare och bolag har resurser som bra projekt behöver för att kunna genomföras. Vi läser i en studie från Handelshögskolan i Stockholm: ”Bokfört värde på tillgångarna för de registrerade stiftelserna uppgick år 2004 till ca 270 miljarder kronor. Marknadsvärdet är troligen det dubbla. 2017 uppskattades förmögenheten till drygt 500 miljarder kronor *. Därtill kommer svenska fonder som har flera miljarder kr.”  *(källa: Foudations in Sweden, their scope, roles and visions, F.Wijkström och S Einarsson, Handelshögskolan i Stockholm)

Idén började med att de skulle hjälpa företag att hitta varandra, men efter att vi skissat vidare insåg Joacim och Tina att det mest naturliga var att även inkludera föreningar, stiftelser och investerare i nätverket.

- Det tog fem år till våren 2020 då pandemin slog till och det blev förbjudet att mötas för vår idé att bli färdig och börja få gehör. Större företagsorganisationer och internationella nätverk har varit mycket positiva till idén som fick namnet Matchmore. Vi ser en framtid där alla länder har en MatchMore, där länderna kan kopplas ihop i en global matchning som då blir en export av organisationer som matchas internationellt. En sådan framtid känns enormt spännande, säger Joacim.

MatchMore bygger i grunden på samma princip som en dejtingsida men i stället finner du din företagssamverkan. Nätverket ska fungera både digitalt och live.

Och nu är vi äntligen klara och går live. Vår dröm och idé är redo!

MatchMore - nätverket som gör skillnad.

Har du någon fråga eller vill veta mer? Kontakta:

Joacim Sager

[email protected]
Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.