Det många inte vet om är att det finns ett gratis verktyg som kan generera stora mängder trafik & direkta leads, på ett snabbt och smidigt sätt. Via din Google My Business kan du alltså få in personer som är intresserade av din produkt och tjänst. Målet är då att konvertera leads till framtida lojala kunder.

Google My Business (GMB) är ett verktyg skapat av Google som syns i både sökresultatet, Google Maps, och Google Shopping. Här kan företagen snabbt och enkelt visa upp relevanta uppgifter på Googles tjänster.

Besökaren kan ringa direkt till dig från sökresultatet, hitta till er webbsida, visa foton från butiken/ tjänsten, egentligen all viktig information besökaren behöver veta. Tidigare kunder till företaget kan också skriva en recension om tjänsten/produkten och förmedla sin upplevelse till framtida intresserade besökare.

Enkelt sagt kan man säga att det är ett företags digitala visitkort ute på Google.

Vad är syftet med en Google My Business?

Syftet med en Google My Business är att stärka företagets synlighet ute på internet. En väl optimerad GMB kan generera stora mängder av trafik och intresserade framtida kunder då man optimerar GMB anpassat efter tjänster, städer och recensioner. Ett företag med många bra recensioner rankas högt av Google.

Statistik visar att 56% av de personer som ser din GMB-notering kommer att klicka vidare till din webbplats, medan ytterligare 24% kommer att ringa ditt företag direkt.

När människor letar efter något som du erbjuder, kommer din webbplats att komma upp i deras sökresultat. Det som är unikt med en Google My Business är att den kommer synas direkt efter de betalda annonserna. Alltså går dessa framför organiska sökningar som innebär att sökmotorerna indexerar din webbplats anpassat efter sökfraserna baserat på ditt innehåll. Organiska sökningar kan ofta gå i toppar och dalar, det gäller för företag att ha koll på sin målgrupp och deras sökningar.

En GMB används för att stärka ditt företags synlighet online, och för att driva fler kunder till er. Det handlar dels om att synas på Googles sökresultat men också om att synas på Google Maps och då i första hand lokalt.

Fördelar med en Google My Business

  • Öka synligheten på Google
  • Öka varumärkeskännedomen
  • Skapa ökad trovärdighet med kundrecensioner
  • Snabbt och enkelt visar upp kontaktuppgifter och plats på Google Maps

Som du förstår, en Google My Business kan hjälpa dig skapa stora möjligheter och affärer! Vill ni ha hjälp med att sätta upp en GMB för ert företag? Kontakta oss på Konverta Mediabyrå så hjälper vi ditt företag att nå högre höjder.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.