Hej alla företagare,

Mitt namn är Bengt, jobbar med International Human Rights (IHR) och International United Individuals (IUI), och har fått den hedervärda möjligheten att skriva artiklar för Foretagande.se

De som jobbar inom Mänskliga Rättigheter (MR) är inga hjälparbetare i traditionell mening även om vi gärna belyser och påminner om orättvisor i världen som tex gjorts om de papperslösa i Baltikum och föräldra- och hemlösa barnen i Sydamerika.

Större delen av arbetet handlar istället om forskning, statistik och rapporter vilket i och för sig kan tyckas tråkigt, men med tillägget av den mänskliga faktorn och verkligheten bakom så är det oerhört roligt, inspirerande, upplyftande och befriande, vilket jag hoppas ni också skall tycka vad det lider.

Avser försöka (i alla fall skrapandes lite på ytan) inviga er i detta 3000-åriga synsätt som MR-branschen är, även om den har bytt namn och infallsvinkel ett flertal gånger. Jag skall dock inte börja från den början i denna artikel utan här lite kort bara omnämna att MR-branschen under 1920-talet engagerade sig i att få Svenska staten att öka skatterna och ta ett större socialt ansvar...vore inte lätt att få ihop mycket intresse för det idag, men på den tiden hade Sverige ett totalt system-skattetryck på 10% jämfört mot dagens 94% så även om det inte är så väldigt länge sedan, så var det i ett helt annat samhälle.

Demokratisk författning är annars ett mål i vår verksamhet som ligger oss varmt om hjärtat och framgent här skall jag reda ut vad “det” egentligen är och innefattar eftersom det bara finns i ett av världens alla 420 länder, samt inte minst vad partiell författning är, eftersom det är just det som de flesta andra länder har istället.

Vår uppfattning är att mänsklighetens framtid ur MR perspektiv, aldrig har sett så ljus och lovande ut som nu, vilket helt beror på omtalade globala miljö- och klimat- hotet vilken inte på något sätt skall ses som ett hot då fungerande lösningar har funnits och är välutprovade sedan länge, utan är en positiv förändring av möjligheter.

Jag kommer ägna minst en hel artikel i att förklara denna vår glädjande insikt, för er.

Insikt ja...vår uppfattning är just att världen nu har lämnat kunskapssamhället , detta helt naturligt eftersom kunskap får anses haft ett kraftigt fallande värde sedan 15-20 år tillbaka. Och för er som varit observanta på symbolen överst, så har ni antagligen “nu“ räknat ut att världens utveckling istället går mot insikts-samhället.

Du har säkert sett symbolen på dollar-sedeln, och i mängder av bilder utan att helt veta och förstå dess fundamentala betydelse och innebörd för dig i din vardag, så nästa artikel skall jag helt ägna åt detta.

Vad avser MR i Sverige, skulle jag kunna skriva spaltmeter med svavel på de områden det här landet är riktigt urusel på och vilka konsekvenser det ger, men skall i denna artikel istället belysa en lättförståelig belastande statistisk faktor. Svenska staten har sedan 1934 i genomsnitt årligen ökat sina kostnader med 25%, och svensk ekonomi som helhet, har under samma period årligen ökat med 3%...man kan nog frankt börja undra varför egentligen inte Stockholmssyndromet heter Sverigesyndromet?

Som du säkert kan ana så blir artikelserien en resa i vitt skilda ämnen här på Foretagande.se. Skulle vara glädjande om du väljer vara med på den.

/Bengt

Läs fortsättningen: Hur styrd är du egentligen?

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.