Hösten är i full gång och förkylningarna vandrar fritt på kontoret. Du kan göra en del för att hjälpa ditt immunförsvar på vägen, eller om du redan blivit förkyld, göra vad du kan för att bli frisk så snabbt som möjligt.

Här kommer tre tips som hjälper dig i kampen mot förkylningar:

1. Sov tillräckligt

Återhämtning är viktigt för ett hälsosamt immunförsvar (och liv generellt). Vi är alla olika, så prova dig fram för tills du hittar just din balans. För någon är 6 timmar tillräckligt och en annan behöver 10 timmar. Ditt sömnbehov ändras dessutom över tiden beroende på hur ditt liv ser ut i övrigt.

Om du inte kan sova tillräckligt under natten, försök att vila så fort du får tillfälle. Powernap är susen, men till och med att bara sluta ögonen en stund kan göra skillnad.

2. Ät nyttigt

Att äta färgglatt, naturligt och varierat kommer du långt på. Det innebär tex grönsaker, frukt och nyttiga proteiner utan tillsatser (veganska alternativ, fisk, eller kalkon tex). Vitamintillskott är väl diskuterat, en del säger att det kan hjälpa dig under det mörkare halvåret medan andra experter säger att det är slöseri med pengar.

Ett som alla är överens om är att vatten är viktigt för kroppen så se till att få i dig tillräckligt, 2–5 liter ungefär (prova dig fram för att se hur mycket just du behöver).

3. Tvätta händerna ofta

Se till att tvätta händerna ofta, framförallt innan du äter eller lagar mat. Om du redan är förkyld, undvik spridning genom att tvätta dig efter att du snutit dig eller hostat.

Lycka till! (Och om du trots allt blir sjuk, gör det bästa av situationen. Avboka allt och kryp upp i soffan med en varm dryck och bra bok)

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.