Jag jobbar idag med ett stort nätverk och tillsammans med massor av personer i många olika branscher. Men jag har märkt ett återkommande problem i många fall. Det är att de hindrar sig själva att komma framåt för att de skjuter saker på framtiden.

Jag har lite dåligt med tid just nu

Många stressar runt utan att komma framåt och bolaget står still. Man kan ringa samma person ett halvår senare och de är fortfarande exakt lika stressade då. Det beror på struktur och att de skjuter upp saker på framtiden. Det är det som gör att många företag går under, att människor går in i väggen och mår dåligt.

Lär känna dig själv

Tänk efter en sekund, har du något som du egentligen borde göra som du skjuter på? Jag vet med mig själv att om jag har något som måste göras men kanske inte är så roligt och inspirerande så är det väldigt lätt att skjuta på framtiden. Det är en sak som jag har slutat göra.

Man ska börja med att göra den jobbigaste saken först. Då får man hela dagen och framtiden till att göra det man vill och det man brinner för.

Fler tips om personlig effektivitet

Eat that frog

Jag rekommenderar er som vill lära mer om ämnet att läsa:

Eat that frog: Svälj den fulaste grodan först - 21 sätt att få mer gjort på kortare tid

26 tips på entreprenörsböcker du borde läsa

Delegera och outsourca

Troligtvis så har du personer i ert bolag, i ditt nätverk som är bättre än dig på många saker. Ta deras hjälp, outsourca saker som tar mycket tid och som du inte är tillräckligt bra på. Allt detta gör du för att få mer tid till din kärnverksamhet. Tid till det din själv brinner för.

Där du har nytta av din passion!

Stressen får oss att må dåligt

Det vi känner att vi inte hinner med gör att vi går runt med en inbyggd stress. Om ni läser boken så kommer ni att få handfasta tips som gör att ni kommer att må bättre, hinna mer och få rätt saker gjort.

Ge det ett försök och berätta gärna för mig vad du fick för resultat.


0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.