Under pandemin skapade jag mitt koncept ”Walk and Talk coaching”. En möjlighet där jag och min kund tar en promenad, samtidigt som kunden blir coachad. Det som också är min variant det är att min kund och jag aldrig träffas irl, utan jag coachar alltid via telefon. Detta gör att mina kunder kan finnas över hela landet.

”Det är så skönt att du inte vet vem jag är!”

Detta är en kommentar jag fått vid flera tillfällen, och kanske du undrar varför? Jo, det jag har upptäckt det är att kunden då kan släppa på fasaden ytterligare.

”Å, hjälp vad var det jag sa nu? Det jag sa nu, det har jag aldrig sagt till någon förut.”

Kombinationen att enbart ha mig i sina öron gör att kunden kan glömma bort mig på ett sätt, som inte går om jag finns synlig för dig.

Att dom i sin tur inte ser mig är också väldigt bra. Enbart för jag har ett stort kroppsspråk, som kan störa dom i deras tankar. Genom att jag enbart finns i deras öron, så kan jag flaxa med mina armar och hoppa upp och ner då jag märker att jag når igenom hos kunden.

Att enbart få ha kunden i mina öron, gör också att jag verkligen behöver lyssna mellan raderna. Där jag lyssnar till deras andetag och där jag ibland behöver bromsa in oss båda, när jag hör att tårarna är på väg att rinna över.

”Du har en enormt härlig fingertopps känsla, Tina!”

Detta är något jag verkligen älskar att få höra, för det är så jag arbetar. Jag behöver en enorm fingertopps känsla, för att veta när jag ska trycka på nästa mentala triggerpunkt. Enbart för att ta min kund vidare.

Att idag ta steget och anlita en coach, gå på samtalsterapi eller liknande är något många sopar under mattan. Jag är väl inte tokig heller eller så dåligt mår jag väl inte, men tänkt om vi istället kunde inse och förstå hur gott det gör oss istället.

Om du istället skulle välja att se möjligheterna som samtalet kan ge dig, istället för att det är konstigt. Tänkt om vi istället skulle våga möta en kollega, som berättar att hen går hos en coach. Och då istället för att ge hen en konstig blick, säga nämen vad spännande berätta mer.

Idag finns det otroligt många som kan erbjuda dig samtal på olika sätt, och det som jag har upptäckt med Walk and Talk coaching konceptet. Det är att Skatteverket och Friskvårdsportalen Epassi, godkänner det som rådgivning och aktivitet. För det är ju också sant, du kommer ut på en promenad som är en aktivitet och rådgivning handlar om samtal inom stress, kost, träning, rökning, mindfuellness bla.

Det verksamheter även kan göra det är att se samtalet, som en kompetensutveckling. Eller varför inte erbjuda samtalet som en del i ett hälsoprojekt?

För egen del kommer jag från en familj, som inte vågade prata utan hos oss sopades det under mattan. Det här gällde även för mig i arbetslivet, jag vågade inte utan jag höll mest tyst.

Idag vågar jag så mycket mer, och det är mycket tack vare samtal av olika varianter under 28 års tid och något jag idag själv erbjuder. För mig är samtalet så otroligt viktigt, även om det kan vara oerhört svårt. Jag behöver verkligen vara modig, men det ger mig så mycket mer än jag kan ana.

Du växer som människa, och det är något jag tror alla människor vill idag.

Din mentala hälsoinspiratör Tina Persson i Luleå 

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.