Människor i världen är alla olika. Vi har olika talanger, förmågor, färdigheter och kompetens. Vi är starkare i vissa områden, och mer begåvade i andra. När vi tittar på människorna omkring oss, ska vi aldrig känna oss underlägsna, när någon kan köra snabbare, eller har utseendet likt en filmstjärna.

Detta minskar inte vårt egenvärde. Den goda nyheten är att du är unik på ditt eget sätt. Du har en uppsättning av talanger som ingen annan har. Du är en unik varelse. Säg det tolv gånger om dagen, "Jag är nöjd med den jag är", och verkligen mena det.

Det betyder inte att du inte kan förbättra vissa områden i ditt liv, alla bör göra någon form av självförbättring.

OK, tillbaka till "Jag är nöjd med den jag är". Att vara nöjd med vilka vi är har ett antal fördelar.

Hälsa - När vi mår bra och tycker om oss själva är vi fria från stress. Vi kan njuta av livet till fullo. Stress påverkar vår hälsa på olika sätt, från ångest till ätstörningar, som har en negativ påverkan på våra kroppar. När vi mår bra och är nöjda med vilka vi är producerar kroppen "må bra" hormoner, som bidrar till vår lycka, och en hälsosam livsstil.

Självförtroende - När du är nöjd med vem du är, kommer din nivå av självförtroende stiga i direkt proportion till hur du känner dig själv. Livet kommer fortfarande ha sina upp-och nedgångar, men ditt självförtroende hjälper dig igenom allt.

Beslutsfattande - När du är stolt över dig själv, kommer du att följa ditt hjärta. Du kommer att börja ta bättre beslut som berör ditt liv, och ditt beslutsfattande kommer att vara oberoende av andra människors åsikter. Du kommer fortfarande söka råd från personer du litar på, men det slutgiltiga beslutet grundar sig på förtroende du har fått i dig själv.

Attraktion - Din känsla av att "Jag är nöjd med den jag är", kommer att locka till sig saker och människor i ditt liv som du aldrig kunnat drömma om. När du agerar, baserat på din nya känsla av självförtroende och självkänsla så skapar det en attraktion som andra kommer att märka. När du uppskattar dig själv, kommer bra saker att börja hända.

Vad är du stolt över just idag?

Stolthet är ett roligt ord. Tittar man i ordböcker och ordlistor får man olika betydelser - betydelser som jag aldrig ägnat en tanke åt. Jag syftar i denna artikel på känslan av att vara glad för/över någon eller något.

Ofta är vi stolta över personers egenskaper, tankar och handlingar. Handlingarna kan ha resulterat i ett verk - en tavla, ett hus, en lådbil, en maträtt, en krönika, en tovad boll från dagis, etc.

Resultatet av dessa handlingar gör oss glada för att det är vi själva, våra barn, vår familj eller någon annan nära som har gjort detta fina. På samma sätt känner vi oss stolta över en god handling från någon av dessa individer - kanske främst våra barn och oss själva.

Ingen människa är perfekt men man måste få vara stolt över sig själv i alla fall. Jag är stolt över att jag är jag och över att jag gör rätt för mig i mitt liv. Jag är stolt över att jag hjälper människor så mycket jag kan. Det finns så mycket i ditt liv som du kan vara stolt över - hitta de sakerna och lyft upp de i tankarna oftare.

Luis Palma A.
LifeCoach & Föreläsare

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.