Stress och negativa tankar, är något som har ett alltför stort utrymme i vår vardag. Vi har ont i magen av en massa krav och måsten som vi många gånger själva är ansvariga för att de överhuvudtaget finns till.

Denna gång får du 3 tips på hur du kan börja hantera detta.

1. Acceptera det som inte går att påverka

Allt som har hänt i ditt liv fram till denna stund går inte att påverka, det är historia. Ett suveränt sätt att slösa på din energi är genom att titta tillbaka med ånger över det du inte gjorde, beklaga dig över missade möjligheter, bli bitter, tänka på "hämnd", och alla andra typer av negativa tankar.

Genom att acceptera och förlåta dessa "mentala" inkräktare, blir du fri. Fri att koncentrera dig på att gå framåt med ditt liv istället för att sitta fast i geggan från det förflutna.

Du kommer få ett värdefullt liv som fylls av självförverkligande. Medens dina "motståndare", inte kommer att kunna tänka på annat än, hur du kunde komma dit du är, trots deras tvivel.

Tips!
Skriv ner de händelser från det förflutna, som stör dig på ett papper. skrynkla sedan ihop det till en boll och släng det sen i papperskorgen - gör det lite rituellt. Detta kan fungera som en symbolisk handling, som visar att du släpper taget om det förgångna.

Missa inte: 5 tecken att du håller på att bränna ut dig

2. Förändra det du kan förändra:

Vad du däremot kan påverka, är din reaktion, till vad andra säger eller gör.

Du kan kontrollera dina egna tankar och handlingar, genom valet, att antingen fokusera dig på det bra eller dåliga i det som sker.

Det enda du egentligen kan kontrollera i ditt liv, är ditt sätt att tänka och förhålla dig till det sker runt om kring dig. Eftersom att det mesta du gör, är ett reflexmässigt beteende, en omedveten vana, är det bra om du inte agerar utifrån känslomässiga impulser.

När du hamnar i sådana situationer, bör du därför vänta en stund, dra dig undan, skingra dina tankar och hantera det som hänt på ett "moget" sätt.

Tips!
Gör en känslodagbok. där du skriver ner situationer du brukar hamna i, och som väcker negativa känslor hos dig. Skriv sedan hur du kommer att hantera dessa situationer nästa gång de inträffar, utifrån målsättningen att händelserna inte ska få dig att agera på ett destruktivt sätt.

Se även: 9 anledningar till varför meditation är bra

3. Undvik det du inte accepterar:

Undvik situationer och människor som riskerar att få dig att reagera negativt. Om du sitter på restaurang, och det skriks och väsnas vid bordet bredvid. byt plats eller kanske rent ut av restaurang.

Undvik människor som gör dig till en emotionell soptunna, personer som är så fyllda av negativism att dom inte orkar bära på det själva, utan vill lägga det på dig istället.

Tips!
Rannsaka dig själv. Vad är ett oacceptabelt beteende som du har eller som du tillåtit andra i din omgivning att ha, och som inte kommer att vara okej, från och med i morgon?

Läs mer: Om stressens negativa effekter – där tankarna är orsaken

Bonus tipset

Ta 10-15 min på morgonen och kvällen. Ta det lugnt, sätt och mentalt planera hur du vill uppleva den här dagen, och på kvällen gör du en sammanfattning över hur dagen har varit. Så fort en negativ tanke vill tränga sig på, gör du dig av med en.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.