Alla känner vi oss misslyckade då och då. Trots att det är normalt att känna så kan det finnas goda skäl att regelbundet titta på sig själv och sitt liv med andra ögon. Vi tenderar nog till mans att glömma de små detaljerna som förgyller livet och som samtidigt berättar om vilka vi är. För även om du inte är miljonär, äger en lyxvilla eller kör en fin bil behöver det inte vara ett tecken på att du har misslyckats. I själva verket kan det vara precis tvärtom.

Här är en lista med 20 tecken som visar att du kanske trots allt redan lever ett framgångsrikt liv:

1. Dina förhållanden innehåller inte lika mycket drama som de gjorde tidigare

Mycket dramatik är knappast ett tecken på mognad. När vi åldras bör våra förhållanden mogna i takt med att vi själva gör det. Må så vara att dina tidigare förhållanden var fyllda med dramatik men om du har kommit över det stadiet i ditt liv har du lyckats.

2. Du drar dig inte för att be om hjälp eller stöd längre

Att be om hjälp är inte ett tecken på svaghet. Snarare en styrka. Utan samarbete går det inte att nå sina mål. Vågar du be om hjälp och ta emot den, är det ett tecken på inre mognad och personlig utveckling. Vad är det om inte framgång?

3. Du ställer högre krav

Du tolererar inte längre dåligt beteende; vare sig av andra eller dig själv. Alla människor bör ta ansvar för sina handlingar och du ska inte tolerera de som bara stjäl din energi utan att ge något tillbaka.

4. Du släpper saker som gör att du mår dåligt

Det är inte egoistiskt att undvika relationer och situationer som får dig att må dåligt. För att lyckas i livet måste man må bra och tycka om sig själv. Därför är det rätt att säga nej till sådant som verkar nedbrytande eller inte tjänar något positivt syfte.

5. Du kan uppskatta din egen spegelbild

Om du oftare än förr kan se dig själv i spegeln och uppriktigt tycka om det du ser, är det ett tecken på att du har lyckats. Öva på att berätta för dig själv om saker som du tycker att du gjort bra. Då kommer du att börja associera din spegelbild med något positivt.

Denna läsning kan med passa dig: 14 kraftfulla steg till bättre självförtroende

6. Du har lärt dig att misslyckanden och motgångar är en del av att växa som människa

Ingen människa kan lyckas varje gång, så ha inte den förväntningen på dig själv. Livet handlar om att lära sig att hantera både vinst och förlust. Ta lärdom av dina motgångar, och se dem som en naturlig del av livet. Du behöver inte älska dem, men du bör lära dig att acceptera dem. Framgång är att hantera motgångar.

7. Du har personer runt omkring dig som du kan lita på

Om du har lärt dig urskilja vilka personer det är som verkligen ställer upp i vått och torrt och sorterat bort ögontjänarna så är det en stor personlig framgång. Svek är smärtsamt men smärtan kan också få dig att inse vilka relationer som håller i längden och vilka som inte gör det.

8. Du klagar inte så ofta

Så småningom lär man sig att det inte finns så mycket att klaga på i livet. Om man inte har varit med om fasansfulla upplevelser med ofattbara förluster som följd är det mesta vi upplever ganska alldagligt och fullt normala händelser i ett fullt normalt liv. Den som har lyckats är medveten om detta och känner istället en stor tacksamhet för de goda sakerna som livet har att erbjuda.

Mer om tacksamhet: Tacksamhet ger rikedom och lycka

9. Du kan glädjas åt andras framgångar

Framgång är inte ett nollsummespel. Att applådera andra som har lyckats ger positiv energi åt dig själv och kan till och med sporra dig till att uppnå dina egna mål.

10. Det finns saker som engagerar dig

Du utvecklas hela tiden och vägrar att stagnera. Du tillåter dig själv att använda dina förmågor och egenskaper och har mycket att erbjuda både på arbetsplatsen och i relationer. Du är medveten om detta och förverkligar dina drömprojekt.

11. Du har planer för framtiden

Om man slutar drömma om vad man vill åstadkomma i framtiden har man i själva verket gett upp om livet. Människor som lyckas sätter hela tiden upp nya mål för sådant som engagerar dem. Du är en av dem som använder spänningen som en drivkraft i dina nya projekt.

12. Du har lyckats genomföra något av dina mål

Du vet hur det känns att kunna hålla fast vid din målbild och hur man får ett projekt att bära frukt. Du har smakat på segerns sötma och det ger dig självförtroende och energi till att fortsätta.

13. Du bryr dig om andra människor

En person utan känsla för sina medmänniskor är tom inuti. En empatisk person sprider glädje och energi omkring sig. De som har lyckats i livet gör detta naturligt. De älskar och accepterar andra människor som om de vore en del av den egna familjen. Är det inte höjden av att vara framgångsrik - att sprida glädje och göra omvärlden bättre?

14. Du vågar satsa på kärlek och öppnar dig för att låta andra älska dig

Kärlek kan vara riskabelt och för vissa människor ett alltför farligt känslomässigt spel som de inte vågar sig på. Det vi fruktar mest är att bli avvisade av en annan människa. Samtidigt är kärlek något vi alla söker och behöver. Vågar du öppna ditt hjärta tillräckligt mycket för att både ta emot och ge kärlek är det ett tecken på att du har lyckats.

15. Du vägrar att se dig själv som ett offer

Att ditt liv blir som det blir beror inte bara på slumpen. Du är själv med och bidrar till utvecklingen. De som lyckas har insett detta och tar tag i sina egna liv och gör något åt saker och ting i stället för att skylla på omständigheterna.

16. Du struntar i vad andra tycker

Man kan inte behaga alla människor. Andras krav är ofta orealistiska om man ska försöka leva upp till dem alla på en gång. Håll fast vid den du är och acceptera dig själv.

17. Du ser positivt på det mesta

Om man bestämmer sig för att försöka ta lärdom av sina erfarenheter blir det inte så mycket över till besvikelser. Du som har ett positivt sinnelag vet detta och gör alltid det bästa av situationen.

Läs även: Är positivt tänkande trams eller en förutsättning?

18. Du accepterar det du inte kan göra något åt

Det finns många saker i livet som vi tyvärr inte kan påverka. Vad man däremot kan göra är att ändra sin inställning, sitt sätt att se på händelsen. Kan du dra en positiv slutsats av något till synes negativt har du definitivt lyckats.

19. Du gör något åt det du kan och vill ändra på

Det är ingen idé att sitta hemma och gnälla över att saker är som de är. Framgångsrika människor är medvetna om detta. När du vet att du kan ändra på något så gör du det.

20. Du är en lycklig person

Det är egentligen den ultimata definitionen av att ha lyckats – att man är lycklig. Det är inte bankkontot eller villans storlek som är måttet på att du har lyckats utan det är hur du själv känner dig och ser på ditt liv.

Källa: lifehack.org

4 kommentarer
2014-12-26 21:22
En ögonöppnare ger instinkt i hur man som persom kan utveklas och att den förendringen kan man göra genom att ändra sin synessätt och och därefter går allt uppåt. Kul att läsa detta känns i hela kroppen att man är på rätt väg!

www.banderollexperten.com
0
2014-12-23 09:17
Bra grejer!
Spännande framtid hur vi ska lösa tillväxt och samtidigt inte konsumera upp alla naturtillgångar. Många fler behöver inse att framgång inte har med pengar att göra.
0
2014-12-22 19:19
Bästa jag läst online på länge. Du är en insiktsfull man och jag är övertygad om att ditt budskap ger perspektiv för många i vardagen.

Respekt!
0
2014-12-22 13:11
Evigt lärande och nyfikenhet på livet gör människan lycklig. Under mänga år har jag delgivit över 10.000 råd utan kostnad om nu någon annan tror det, därigenom har jag fått emormt mycket tillbaka ibland mothugg vilket är bra. Min e-post har stundtals överhopats av tacksamhet över mina råd.

Själv har jag ofta fått gå till högsta instans för att få rätt och därefter kunna ge råd på forumet.
Jag kommer att skriva om olika händelser under DUMMA BESLUT som kan få intresserade att ex. överklaga som i fallet CSN där jag var tvungen att g till högsta instans för att få rätt.

En person som studerat och har studieskulder som egentligen skulle börjas betalas av har numera rätt att vänta med det tills personen kommit över exiistensmin. vilket inte var fallet tidigare utan man drev fallet till kronofogden
Se mer...
0
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.