Du är säker bekant med att man kan ta hjälp av fuskkoder för att komma vidare när man fastnat i ett datorspel. På samma sätt finns det smarta trick för att nå nästa nivå i ditt företagande. Här är 15 knep från Entrepreneur som kan ge dig försprång jämfört med andra:

1. Bli bekväm med att bli avvisad

Ju tidigare du slutar vara rädd för att bli avvisad, desto snabbare kan du bli ostoppbar. Även de mest framgångsrika företagarna har stött på misslyckanden på vägen, nyckeln dit är att lära dig hantera misslyckandena på rätt sätt.

2. Var uppmärksam på hur folk behandlar servicepersonal

Hur någon handskas med servicepersonal kan ge en ledtråd om personens karaktär. Det finns ett känt citat från Muhammad Ali: ”Jag litar inte på någon som är trevlig mot mig men inte mot servitören. För de skulle behandla mig likadant om jag var i deras position”.

3. Välkomna motgångar – de hjälper dig ur din bekvämlighetszon

Några sätt att utmana dig själv är att testa något nytt fast du vet att du kommer vara kass på det i början eller att söka feedback från någon du vet inte är rädd att såra dina känslor. 

4. Gör först, tänk sedan

Är du något av en perfektionist kan rådet låta både absurt och riskfyllt. Men är du en person som vill ha alla steg färdiga innan du skrider till skott kan din egen perfektionism ibland sätta käppar i hjulet för dig. Istället för att vänta på de perfekta omständigheterna, sätt igång och fokusera på framsteg istället för perfektion. Se situationen som en möjlighet att lära dig något nytt.

5. Om du inte vet vad du vill kommer du aldrig få det

Först när du har listat ut vad målet är kan du arbeta för att uppnå det. Vägen dit kan börja med små saker som köpa en bok, gå en kurs eller boka en coachingsession. Men för att veta vad du behöver måste du först definiera målet.

Se även: Hur du sätter mål och når dem med smart metod

6. Sluta aldrig investera i dig själv

Varje investering i dig själv kommer ge tillbaka i flera år framöver. Gå en kurs, anmäl dig till en konferens, lägg pengar på fysisk träning, köp en bok, lär dig en ny kompetens. 

7. Fokusera på en sak i taget, multitasking är en fälla

Att multitaska innebär tyvärr ofta att göra en halvmesyr av många saker samtidigt. Vill du se uppseendeväckande resultat, se till att fokusera på en uppgift i taget. Sociala medier är fullt av personer som skryter om hur mycket de får gjort, när fokus istället borde ligga på kvalitén på det man gjort.

8. Ljug inte för dig själv

Du behöver känna dig själv och vara medveten om dina gränser för att kunna göra det bästa av din situation. I praktiken kan det innebära att bestämma sig för att hyra in en konsult för att lösa uppgifter du inte har tid eller kompetens att göra riktigt bra. 

9. Fokusera på kvalitetsrelationer

Omge dig själv med personer som delar dina mål för att inte spendera tid, energi och pengar på relationer som inte leder framåt. Ett exempel är att ta väl hand om återkommande kunder och leverantörer.

10. Acceptera lidande

För att bli riktigt bra på något krävs lidande. Många väljer bort det kortsiktiga lidandet men undgår då också den långsiktiga framgången. För att nå framgång behöver du ibland stå ut med saker som långa dagar, trist pendling, understimulerande uppgifter eller ekonomisk knapphet. 

11. Hur du reagerar är viktigare än vad som händer

Din reaktion på utmaningar och konflikter säger mycket om dig själv. Skyller du på yttre omständigheter eller tar du personligt ansvar för situationen? Titta exempelvis på alla som lyckades anpassa sig efter covidrestriktionerna: oavsett om det var att hitta nya lösningar, andra uppgifter eller kanske lägga ner sin verksamhet till förmån för en ny affärsidé.

12. Du är nyckeln till förändring

För att förändring ska ske måste du själv vara övertygad och driven att det ska ske, annars spelar det ingen roll hur många proffs, kuser eller böcker du tar hjälp av. Om du har bestämt dig kan du redan idag börja ta beslut som märks imorgon, oavsett om det handlar om personlig utveckling, rutiner eller företagskultur.

13. Framgång kräver uppoffringar

När vi ses framgångsrika personer är det lätt att bara se den positiva sidan, men framgång kräver uppoffring. Det kan exempelvis handla om att offra en gren i verksamheten för att satsa helhjärtat på en annan eller behöva säga upp en person som inte längre har rätt kompetens. I företagandet behöver man vara beredd på att göra uppoffringar för att komma framåt.

14. Bry dig inte om vad andra tycker om dig

Det låter kanske som en klyscha. Men andras åsikter tar inte hänsyn till vad som är bäst för dig. Ta hjälp av kompetenta experter och lyssna på dina kunders input, men låt inte tanken på att alltid vara omtyckt komma i vägen för att ta svåra beslut. 

15. Framställ dig på rätt sätt

Hur du framställer dig avgör vilka personer du attraherar. Hur du klär dig, pratar och för dig kan spela roll för vilka som är intresserad av dig och ditt företag. Fundera över dina vibbar: professionell, kul, nytänkande, lättillgänglig – vad vill du utstråla?

Läs mer:
Rutinerna världens framgångsrikaste har gemensamt
Så blir du mer tidseffektiv - 10 enkla tips


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.