Mark Zuckerberg erkänner nu att Biden-Harris-administrationen upprepade gånger utövade påtryckningar på företaget för att censurera innehåll på plattformar som Facebook och Instagram. Innehållet som administrationen ville få bort inkluderade även material som skyddas av yttrandefriheten, såsom humor och satir relaterat till COVID-19 och Hunter Bidens laptop, det rapporterar tidningen Daily Wire.

Det som många redan misstänkt är med andra ord nu bevisat - att krafter i Washington vill styra samtalet och förhindra den mest grundläggande rättigheten i en fungerande demokrati - yttrandefriheten.

I brevet, som skickades till Jim Jordan, ordförande för representanthusets justitieutskott, säger Zuckerberg att han framöver strävar efter att hålla Meta neutralt och att företaget inte ska spela någon roll i politiska sammanhang. Han betonar också att han inte ens vill ge sken av att vara partisk och har därför beslutat att avstå från politiska bidrag under den kommande valperioden.

Zuckerberg erkänner i brevet att Meta under press från Vita huset under pandemin gjorde ändringar i sina innehållspolicys. Han säger att dessa beslut var företagets egna, men att han i efterhand ångrar att Meta inte var mer frispråkigt om påtryckningarna. Han medger också att vissa beslut, med dagens information och perspektiv, inte skulle fattas igen.

Ett av de beslut Zuckerberg nämner är att företaget under presidentvalet 2020 tillfälligt nedvärderade en artikel från New York Post om Hunter Bidens laptop. Vid den tidpunkten hade regeringsföreträdare felaktigt påstått att artikeln var del av en rysk desinformationskampanj. "Det har senare visat sig att rapporteringen inte var rysk desinformation, och i efterhand borde vi inte ha nedvärderat artikeln," skriver Zuckerberg och tillägger att Meta nu ändrat sina processer för att säkerställa att liknande misstag inte sker igen.

Zuckerberg klargör avslutningsvis att hans mål är att hålla Meta neutralt och att han därför inte planerar att göra några politiska bidrag under den kommande valcykeln. "Jag vill inte att vi ens ska ge intryck av att ta ställning," avslutar han.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
2 kommentarer
2024-08-29 11:49
Förbannad skandal detta! Demon-kraterna visar vad de går för, det finns tydligen inga gränser för vad de är villiga att göra. "För folket" har ändrats till "för vår makt". ja egentligen ingen skillnad från socialdemokraterna här hemma. Och vi minns alla när Morgan Johansson (S) kallade till sig techjättarna. Vad sades under det mötet? Vilka hot fick plattformarna och har nuvarande regering kollat upp detta närmare? Se mer...
2024-08-29 10:00
Det är väl inte så att han nu kryper till korset när han inser att Trump kommer att vinna. Eller finns där andra visselblåsare som snart dyker upp och berättar situationen. Facebook är fortfarande censurerat och alla inlägg som ifrågasätter etablissemanget, staten, den gröna omställningen, mm döljs.
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.